Onuachu ve Trabzonspor’dan dev geri dönüş

Trabzonspor ilk yarısını iki farklı yenik kapattığı maçta Gaziantep FK'ya karşı dört dakikada üç gol buldu. Paul Onuachu'nun uzun süre sonra formasına kavuşup hat-trick yaptığı karşılaşmadan bordo-mavililer 4-2'lik galibiyetle ayrıldı.

Spor 28 Nisan 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Onuachu'nun dönüş maçında üç puanın sahibi Trabzonspor.

Süper Lig’in 34’üncü haftasında Trabzonspor, Gaziantep FK’yı Akyazı’ya ağırladı. Ev sahibi ekibin süren cezası sebebiyle seyircisiz oynanan karşılaşmada Gaziantepli taraftarlar deplasman tribününde takımlarını yalnız bırakmadı. Bordo-mavililerin dev santrforu Paul Onuachu, bu maçla birlikte sakatlıktan geri dönüp altı hafta sonra Süper Lig’de formasına kavuştu. 2003 doğumlu sol bek Arif Boşluk ise ilk kez bir Süper Lig maçında Trabzonspor formasıyla ilk 11’de çıktı.

Bu şartlarda başlayan maça Selçuk İnan yönetimindeki Gaziantep FK etkili girdi. Konuk ekip dokuzuncu dakikada Mustafa Eskihellaç’ın uzaklardan şutuyla ilk tehlikesini geliştirse de sert vuruş az farkla dışarı çıktı. Bu pozisyonun hemen üç dakika sonrasında M’Bakata’nın yerden çevirdiği top arka direkteki Sorescu’ya gitti. Rumen oyuncu uygun pozisyonda hata yapmayıp topu fileleri gönderinde konuk ekip 1-0 öne geçti. 21’de Trabzonspor ikinci kez şoku yaşadı. İlk golü atan Sorescu bu sefer asisti yaptı. Draguş önce Berat Özdemir’den sıyrıldı, ardından da kaleci Uğurcan’ı mağlup ederek takımı adına farkı ikiye çıkardı. 27’de Gaziantep yine tehlike yaratsa da bu kez Draguş direği geçemedi. Karşılaşmada yarım saatlik dilim geride kalırken Visca’nın yaptığı ortaya kafayı vuran Onuachu gole yaklaştı ancak meşin yuvarlak çerçeveyi bulmadı. Akyazı’da ilk yarı konuk ekip Gaziantep FK’nın 2-0’lık üstünlüğüyle noktalandı.

Kadın futbolunda şampiyonun belirlenmesi son haftaya kaldıKadın futbolunda şampiyonun belirlenmesi son haftaya kaldı

İkinci yarı başlar başlamaz Karadeniz fırtınası esmeye başladı. 50’de sağdan sıfıra inip içeri çeviren Visca topu Onuachu’yla buluşturdu. Golcü oyuncunun gelişine vurduğu topla fark bire indi. 65’te Onuachu bu kes asist yaptı. Enis Bardhi’nin yerden sert vuruşu sonrası maça eşitlik geldi. Beraberlik golünün bir dakika sonrasında Visca bu kez yerden verdi, Onuachu’da kaleci Nita’dan sıyrılıp takımını 2-0 geriden gelip 3-2 öne geçiren golü kaydetti. Bu golün hemen iki dakika sonrasında Trezeguet’nin soldan yaptığı ortayı göğsüyle indirip filelere gönderen Onuachu, kendisinin üçüncü takımının dördüncü golünü atarak skoru 4-2’ye getirdi. Trabzonspor’un dört dakikaya üç gol sığdırdığı ve Onuachu’nun hat-trick yaptığı bu sekansın ardından son düdüğe kadar başka gol olmadı. Bordo-mavililer seyircisinden yoksun mücadele verdiği maçta Gaziantep FK’yı 4-2 mağlup etmeyi başardı.

Bu galibiyetle Trabzonspor’un puanı 58’e yükseldi ve bordo-mavililerin üçüncü sıradaki yeri sağlamlaştı. Gaziantep FK ise 34 puanda kaldı ve kırmızı-siyahlılar küme düşme korkusunu hala enselerinde hissediyorlar.

Abdullah Avcı: Geriden gelip kazanmak son derece önemli

Karşılaşmanın ardından konuşan Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı ikinci kez seyircisiz oynadıklarını belirterek, “Bu şartlarda hele de Trabzon şehrindeki bir yerde taraftarsız oynamak konsantrasyon açısından zorluyor. Taraftarımız, bizim en iyi oyuncumuz. Lütfen bizi bir daha yalnız bırakmasınlar. Geriden gelip kazanmak son derece önemli. Ocak ayında dokuz tane maç oynadık. Sonrasında 26 günde iki tane müsabaka oynadık. Şimdi de çok maç oynuyoruz. Ritim yakalamak açısından çok sağlıklı bir durum değil. Önümüzdeki sezon umarım bu planlamaya dikkat ederler. Trabzonspor vazgeçmez, inadıyla oynar. Trabzonspor bugün yine vazgeçmediğini göstermiştir. Oyuncularımı tebrik ediyorum” dedi.

Bir teknik direktör gelir ve her şey değişir: Göztepe yeniden Süper Lig'deBir teknik direktör gelir ve her şey değişir: Göztepe yeniden Süper Lig’de

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.