Palestino, Roger Waters’a formayla teşekkür etti

İngiliz müzisyen Roger Waters son dönemde konserlerinde Filistin halkına verdiği destekle dikkat çekti. Ünlü müzisyene Şili'de Filistinlilerin kurduğu Palestino Futbol Kulübü'nün forması hediye edildi.

Kültür Sanat 29 Kasım 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Şili takımından Waters'a formalı teşekkür.

7 Ekim’de Hamas’ın İsrail’e saldırısı sonrası Ortadoğu’da başlayan savaş yüzlerce sivilin ölümüne yol açtı. İsrail’in Gazze’ye müdahalesi dünyanın dört bir yanında tepki topladı. Bu süreçte masum Filistin halkına destek verenlerden biri İngiliz müzisyen Roger Waters oldu. 2013 yılında ülkemizde konser verdiği sırada o dönem gerçekleşen Gezi Parkı Eylemleri’ne de destek veren, siyasi gündemle alakalı konserlerinde verdiği mesajlarla dikkat çeken Waters’ın Filistin halkına desteği karşılıksız kalmadı.

Ünlü grup Pink Floyd’un demirbaşı Waters, kariyerinde önemli yeri olan “küresel veda turnesinin” bir parçası olarak 25 ve 26 Kasım tarihlerinde Şili’de konser vermek üzere ülkeye gitti. Konserleri engellenmeye çalışılan Waters’a Şili’de Filistinliler tarafından kurulan futbol kulübü Palestino forma hediye ederek teşekkür etti. Kulüp “Şili’de bulunduğu sürede İngiliz sanatçıyı ziyaret ettik ve ona dünyanın en güzel formasını hediye ettik. Filistin’e destek verdiğiniz için ve halkın sesini duyurduğunuz için size minnettarız” ifadelerini kullandı.

UEFA’dan Celtic’e Filistin cezasıUEFA’dan Celtic’e Filistin cezası

Şili’deki Monumental Stadyumu’nda iki konser veren Waters konserleri sırasında Filistin’e destek olunca İsrail’i destekleyen sosyal medya hesapları müzisteni “Yahudi düşmanı” ilan etmişti. Ancak 20. yüzyılın başlarında Şili’ye göçen ve 1920’de Palestino Kulübü’nü kuran Filistinliler Waters’a minnetini hediye ettikleri formayla aktardı.

Şili’nin köklü kulüplerinden Palestino’nun ülkenin yerel liginde 1955 ve 1958’de olmak üzere iki şampiyonluğu var. Takım, Osmanlı İmparatorluğu döneminde göçenlerin kurmasından ötürü “Los Turcos” lakabını da taşıyor. Ekip an itibarıyla Şili Premier Ligi’nde mücadele ediyor ve 28 hafta sonunda topladığı 43 puanla 6. sırada yer alıyor.

Roger Waters'dan dünyaya çağrı: Soykırımı hemen şimdi durdurunRoger Waters’dan dünyaya çağrı: Soykırımı hemen şimdi durdurun

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.