Tecavüz krizi… Teknik direktör 1 hafta dayanabildi

Geçmişinde reşit olmayan biriyle cinsel birliktelik yaşadığı gerekçesiyle 15 ay hapis cezası alan teknik direktör Cuca, Corinthians'ın başına geçtikten bir hafta sonra görevinden ayrılmak zorunda kaldı.

Spor 28 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Corinthians'ta henüz bir hafta önce göreve gelen Cuca kulüple yollarını ayırdı.

Alexi “Cuca” Stival, yalnızca iki maçta takımın başında kaldıktan sonra Corinthians’taki görevinden istifa etti. Cuca, ailevi sorunları sebep göstererek görevi bıraktığını açıkladı. Corinthians, 59 yaşındaki çalıştırıcı ile 20 Nisan tarihinde anlaşmıştı. Bazı kulüp üyeleri ve taraftarlar bu anlaşmaya itiraz etmişlerdi. Zira Cuca,  Gremio forması giyerken 1987 yılında çıktığı İsviçre Mahkemesi’nde reşit olmayan biriyle cinsel ilişkiye girme suçundan 15 ay hapis cezasına çarptırılmış ancak ülkeden ayrıldığı için hapse girmemişti.

Ali Koç ile Yıldırım Demirören kavgasında ezilen Şansal Büyüka olduAli Koç ile Yıldırım Demirören kavgasında ezilen Şansal Büyüka oldu

Başkan ayrılıktan dolayı üzgün

Kulüp Başkanı Duilio Monteiro Alves ise Cuca’yı göreve getirmekten ötürü pişman olmadığını bir daha olsa bir daha aynı şeyi yapacağını açıkladı. Alves, “Cuca ayrıldığı için üzgünüm. Ayrılığından pişmanlık duyuyoruz. Tecrübesi ve profesyonelliği ile bize fazlasıyla yardımcı olabilirdi. Kalabilmesi ihtimali üzerine konuştuk ancak kendisi ayrılmak ve bu sorunu huzurlu bir şekilde çözmek istedi” dedi.

Cuca, Corinthians başında ikinci ve son maçına çarşamba günü Brezilya Kupası üçüncü turunda Remo-PA’ya karşı çıktı. Sao Paulo ekibi penaltılar sonucunda maçtan galip ayrıldı. Maç sonunda oyuncular Cuca’ya sarılarak destek verdi.

Barcelona Messi’nin parasını Messi'den çıkaracak!Barcelona Messi’nin parasını Messi’den çıkaracak!

Ancak taraftarlar, Cuca’nın takıma gelişinin açıklanmasından hemen önce kulüp binasının önünde toplanarak durumu protesto etmişlerdi. Corinthians Kadın Takımı üyeleri ve teknik direktör Arthur Elias da sosyal medya üzerinden “Kadınlara Saygı” sloganıyla bir açıklama yayınlamışlardı. Elias, daha sonra yayınlanan açıklamayı Cuca’dan bağımsız genel bir mesaj amacıyla yayınlandığını söylemişti. Çarşamba günü Cuca’nın temsilcileri tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verilmişti: “Cuca, 30 seneden fazla öncesinde gerçekleşen ve o zamanlarda araştırılan hususla alakalı suçlamaları kabul etmiyor.”

Corinthians’ın ateşli taraftarı tepki gösterdi, Cuca direnemedi.

Bu ilk değil

Cuca’nın Corinthians’ta yaşadıkları ilk değil. Atletico Mineiro taraftarları da şubat 2021’de Cuca’yı protesto ederek takımın başına geçmesini engellemişti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.