Panathinaikos Başkanı Dimitris Giannakopoulos sekiz ay salonlara giremeyecek

Koçluğunu Ergin Ataman'ın yaptığı Yunan ekibi Panathinaikos'un başkanı Dimitris Giannakopoulos federasyon tarafından sekiz ay boyunca Yunan Ligi maçlarına girememe cezasına çarptırıldı.

Spor 19 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
PAO başkanına rekor ceza.

Ergin Ataman’ın koçluğunu yaptığı Panathinaikos olağanüstü bir sezon geçirdi. Süper Kupa ve kupayı ezeli rakibi Olympiakos’a kaptıran ancak daha sonra Dinos Mitoglou ve Kendrick Nunn gibi isimlerin kadroya adapte olmasıyla ritmini bulan ekip önce EuroLeague şampiyonluğu hasretini dindirdi, ardından Yunan Ligi final serisinde 2-0’dan dönerek Olympiakos’a karşı şampiyon olmayı başardı.

Bu yolda hem Ergin Ataman hem de olaylı başkan Dimitris Giannakopoulos açıklamalarıyla gündem oldular. Başkan yıllar sonra tribüne döndü. Bu dönüş elbette olaylı oldu. Yunan Spor Yargısı Panathinaikos başkanı Dimitris Giannakopoulos’a “bir lig maçı öncesinde, sırasında veya sonrasında gerçekleşen ve spora hakaret teşkil eden eylem ve ifadeler” nedeniyle sekiz ay boyunca Yunanistan Ligi maçlarına girmeme ve 35.000 euro para cezası verildiğini açıkladı.

Ayrıca Panathinaikos yukarıda belirtilen sebeplerden dolayı 50,000 euro para cezasına çarptırıldı. Giannakopoulos’la ilgili suçlamalar Panathinaikos’un Olympiakos’u yenerek şampiyonluğu kazandığı Yunanistan Ligi Finalleri’nin 5. maçına ilişkindi.

Temyiz aşamasında olan üç aylık men cezasına rağmen salonda bulunan Giannakopoulos’un maç sırasında birçok kez hakemlere telkinde bulunduğu ve karşılaşmanın ardından soyunma odalarına giderken hakemlere bağırdığı görüldü.

Ergin Ataman yineledi: Galatasaray'a başkan olacağım!Ergin Ataman yineledi: Galatasaray’a başkan olacağım!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.