Panathinaikos’ta Fatih Terim dönemi bitti

Yunanistan Ligi'nde son olarak Paok'a 4-1 kaybeden ve matematiksel olarak şampiyonluk şansı kalmayan Panathinaikos'ta teknik direktör Fatih Terim'le yollar ayrıldı.

Spor 17 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Terim ve PAO'nun yolları ayrıldı.

Yunanistan Ligi’nde şampiyonluk için iddialı ekiplerden Panathinaikos, sezon ortasında sürpriz bir kararla teknik direktör değişikliğine gitti. PAO’da Jovanovic dönemi sona ererken başa Fatih Terim geldi. Terim yönetiminde iddiasını sürdüren ekip şampiyonluk turunda tökezledi. Önce AEK’e 3-0 kaybeden takım son olarak geçtiğimiz günlerde Paok’a karşı 4-1’lik bir yenilgi aldı ve matematiksel olarak şampiyonluk şansını yitirdi. 15

Bunun ardından Yunan basını Fatih Terim’i sert şekilde eleştiren haberler yaptılar. Hatta Paok maçı öncesi Başkan Alafouzos’un teknik direktör aradığı ancak bu sorumluluğu almak isteyen birini bulamadığı için Terim’le yola devam ettiği dahi yazıldı. Söz konusu maçta alınan ağır yenilgi sonrası Terim dönemi resmen sona erdi. Fatih Terim, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Geçtiğimiz Aralık ayından bu yana ekibimle birlikte var gücümüzle çalıştığımız Panathinaikos Futbol Kulübü’nde hedefimiz 2023-2024 sezonunu şampiyon tamamlamak, çok kıymetli Panathinaikos taraftarlarına 13 senedir kavuşamadıkları şampiyonluğu hep beraber yaşatmaktı. Dün akşam bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptığımız Sayın Başkan Alafouzos ile, 2024-2025 sezonu için planlarımızın uyuşmadığı sonucuna vardık. Bu değerlendirme neticesinde, profesyonel ilişkimizin devam etmemesinde karar kılındı” dedi.

Terim, PAO’nun başında 26 maça çıktı ve bu karşılaşmalarda 14 galibiyet, altı mağlubiyet, altı beraberlik aldı. 15. hafta sonrası teknik direktör değişikliğine giden PAO o dönem ligin ikinci sırasında yer alıyordu. An itibariyle liderin altı puan gerisinde dördüncü sırada kaldılar. Terim veda sözlerinde “Atina’da geçirdiğimiz altı ay boyunca bizi bağrına basan başta Panathinaikos taraftarlarına, Sayın Başkan Giannis Alafouzos’a, kulüp çalışanlarına ayrıca bana ve ekibime sevgi ve saygısını her fırsatta gösteren futbol kamuoyuna da çok teşekkür ediyorum. Panathinaikos kulübüne bundan sonraki süreçte en içten duygularımla başarılar diliyorum. Yeni yollar ve yolculukların uzak olmadığı zamanlarda görüşmek dileğiyle” dedi.

PAO önümüzdeki süreçte kupa finali oynayacak. Avrupa kupalarına gitmek için iddiasını sürdüren ekibin ligde evinde ezeli rakibi Olympiakos’a karşı kupa finalindeyse Aris’e karşı maçı var. Fatih Terim ile yollarını ayıran Panathinaikos, göreve Christos Kontis’i getirdi. Kontis, Terim öncesi takımı çalıştıran Jovanovic’in ekibinde de yer bulmuştu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.