Para Okçuluk Dünya Şampiyonası’ndan Türkiye’ye bir altın bir bronz

Para Milli Okçularımız Dünya Şampiyonası'nı toplamda 5 madalya ve 7 olimpiyat kotasıyla tamamladı. Son günde biri erkekler diğeri kadınlarda olmak üzere birer madalya geldi.

Spor 24 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Para Okçuluk takımı Dünya Şampiyonası'nda göğüs kabarttı.

Çekya’da düzenlenen Para Okçuluk Dünya Şampiyonası’nda Yavuz Papağan ve Sadık Savaş’tan oluşan milli takım, klasik yay çift erkekler kategorisinde dünya şampiyonu oldu. Milli sporcular finalde Çinli Jun Gan-Lixue Zhao ikilisini 5-3 mağlup etti.

Merve Nur Eroğlu ve Yağmur Şengül ikilisiyse klasik yay çift kadınlarda Moğol rakiplerini yenerek bronz madalya aldı.

Son günde 2 gümüş

Şampiyonanın son gününde Bahattin Hekimoğlu, W1 erkekler açık kategorisi finalinde Avustralyalı Christopher Davis ile karşılaştı. Temsilcimiz mücadeleyi 131-127 mağlup tamamladı ve gümüş madalya kazandı. Ayrıca Yiğit Caner Aydın ve Bahattin Hekimoğlu’ndan oluşan milli takım, erkekler W1 çiftler kategorisinde gümüş madalya aldı. İkili finalde Çinli rakiplerine 144-136 yenildi.

Bu sonuçlarla beraber Türkiye şampiyonayı ikişer altın ve gümüş, bir de bronz madalyayla kapadı. Şampiyonada daha önce Öznur Cüre Girdi dünya şampiyonu oldu. Milli sporcular Paris Paralimpik Oyunları için Pilsen şehrinden 7 kotayla ayrıldı.

Mete Gazoz üzdü... Çeyrek finalde elendiMete Gazoz üzdü… Çeyrek finalde elendi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.