Parkenin topuklu başantrenöründen bir galibiyet daha

Toroslar Basketbol, Avrupa'da BBC Grengewald'i bitime 3 salise kala bulduğu sayılarla mağlup ederek altıda altı yaptı. Başarının mimarı başantrenör Selen Erdem, maçlara topuklu ayakkabıyla çıkmasıyla tanınıyor.

Spor 19 Ekim 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Selen Erdem'den Fatih Terim açıklaması ve gelecek planlarıyla alakalı sözler.

Selen Erdem, Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde yer alan Toroslar Basketbol takımını çalıştırıyor. Antalya temsilcisi, Kadınlar Süper Ligi ve Avrupa Kupası elemelerinde ilk beş resmi maçı kazanınca dikkatleri üzerinde topladı. Toroslar Basketbol, altıncı karşılaşmasında Lüksemburg temsilcisi BBC Grengewald’i konuk etti. FIBA Kadınlar Avrupa Kupası H Grubu maçında Toroslar Belediyesi bitime 3 salise kala Destanni Henderson’un serbes atışlarıyla 74-73 kazandı. Böylece Antalya ekibi altıda altı yaptı.

Bu başarının mimarıysa Toroslar Belediyesi’nin başantrenörü Selen Erdem oldu. Bugünlere kolay gelmediğini belirten ERdem şunları söyledi: “Kadın basketbolu içinde çok fazla kadın olması lazım. Benim asistanlarımın ikisi de kadın. Ben onlara elimden geldiğince destek vermeye çalışıyorum. Zamanında benim elimden de birileri tuttu. Ben de o sayede bir şeyler öğrendim. Benim, erkek meslektaşlarımdan aşağı kalır tarafım yok. Kadın olarak çok titizlenerek, çok çalışmaya devam ettim. Bu varlığımı sürdürmek istiyorum. Şu anda ligde benim dışımda kadın olarak bir Fransız başantrenör var. Daha önce de bir Sırp başantrenör vardı. Birilerine belki örnek olurum, başka kulüplerin yöneticileri de kadın başantrenörlere güvenirler. Benim gibi Türk kadın başantrenörlerin sayısının artmasını diliyorum.”

Beşiktaş taraftarı Galatasaray'ın stadında olacak!Beşiktaş taraftarı Galatasaray’ın stadında olacak!

Maç günleri kıyafetine çok özen gösterdiğini anlatan Erdem, “Topuklu ayakkabıdan vazgeçemiyorum. Topuklu ayakkabıdan tutun da gömleğe, saate, takılara kadar çok uğurum var. Beni ilk defa görenler, ‘Dişi Fatih Terim’ benzetmesi yapıyor. Öyle diyorlar. Hoşuma da gidiyor. Biraz gergin ve asabi tavrım var herhalde” dedi.

Derbinin hakemi Halil Umut Meler olduDerbinin hakemi Halil Umut Meler oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.