Pazartesi gündemi… Celtics’ten tarihi fark, Göztepe’de bayram havası…

Spor dünyasından öne çıkan haberler 10Haber'le sizlerle. Hem dünyada hem Türkiye'de yaşanan son gelişmeler. İşte futbol, basketbol ve diğer spor dallarında yaşananlar...

Spor 4 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
İşte spor dünyasında salı günü öne çıkan gelişmeler.

Spor dünyasında pazartesi günü yaşananlar şöyle… NBA’de Boston Celtics konuk ettiği Golden State Warriors’ı 140-88 mağlup ederek galibiyet serisini 11 maça çıkardı. Boston Celtics maçta elde ettiği 52 sayı farkla tarihindeki en farklı üçüncü galibiyetine ulaştı. Celtics’te Jaylen Brown 29 sayı ve Jayson Tatum ise 27 sayı attı. Bu sezon 50 sayı ve üzeri üçüncü kez kazanan Celtics galibiyet serisini 11 maça çıkararak ligde kendi adına bu sezonki en uzun galibiyet serisine de ulaştı.

San Antonio Spurs ise konuk ettiği Indiana Pacers’ı 117-105 mağlup etti. Victor Wembanyama 31 sayı ve 12 ribaunt ile double-double yaparak galibiyette önemli katkı sağladı. Spurs forması giyen milli basketbolcu Cedi Osman dört ribaunt, iki asist ve bir top çalma ile oynadı. Pacers’ta T.J. McConnell 26 sayı, Pascal Siakam ise 21 sayı kaydetmesine rağmen bu performanslar mağlubiyete engel olamadı. NBA’de diğer maçlarda alınan sonuçlar şöyle…

Orlando Magic-Detroit Pistons: 113-91

Toronto Raptors-Charlotte Hornets: 111-106

Cleveland Cavaliers-New York Knicks: 98-107

Phoenix Suns-Oklahoma City Thunder: 110-118

Minnesota Timberwolves-Los Angeles Clippers: 88-89

Dallas Mavericks-Philadelphia 76ers: 116-120

Göztepe’de bayram havası

Götepeli futbolcular galibiyetten sonra büyük sevinç yaşadı.

Göztepe TFF 1. Lig’de kendisi gibi yedi haftadır bileği bükülmeyen Boluspor’u da Gürsel Aksel Stadı’nı tıklım tıklım dolduran taraftarının müthiş desteğiyle 2-0 yendi. Sarı kırmızıların ara transfer döneminde kadrosuna dahil ettiği 22 yaşındaki Brezilyalı forvet Romulo Cardoso, Gürsel Aksel Stadı’ndaki ilk gollerini Boluspor’a attı. Sarı-kırmızılı formayı sırtına geçirdiği ilk maçta Bandırmaspor deplasmanında bir gol, bir asistle oynayan, geçen hafta Adanaspor önünde de bir asist yapan Romulo, Boluspor ağlarını ilk yarıda penaltıdan sarstıktan sonra ikinci yarıda galibiyeti sigortalayan golü attı. Göztepe aldığı üç puanla, en yakın takipçisi Kocaelispor’la arasındaki puan farkını yediye çıkardı, bitime dokuz maç kala iki sezon sonra Süper Lig’e dönmek ve 2025’teki 100’üncü yılını devler arenasında kutlamak için kapıyı ardına kadar araladı. Teknik direktör Stanimir Stoilov takımı devraldıktan sonra büyük bir çıkışa imza atan İzmir ekibi, Bulgar teknik direktör yönetimindeki 13 maçta 10 galibiyet, iki beraberlik, bir yenilgi alarak maratona damga vurdu. Ligde Göztepe 52 puanla Süper Lig hattında ikinci sıradaki yerini korurken, dört maçtır galibiyete hasret kalan 45 puanlı takipçisi Kocaelispor’a yedi puan, dördüncü Sakaryaspor’a dokuz puan, beşinci Bodrum FK’ya 10, altıncı Bandırmaspor’a 12 puan fark attı. Rakipleriyle farkı açmalarına rağmen temkinli konuşan Stanimir Stoilov, “Ben buraya geldiğim zaman altı puan gerideydik ve kimse bize Süper Lig adına bir şans vermiyordu o zaman. Biz çok çalıştık ve şu anki duruma geldik. Aynı şekilde her maç çalışmaya devam etmeli ve her zaman bir sonraki maçımıza odaklanmalıyız” dedi.

Gençlerbirliği’nde yeni başkan beraberlikle başladı

TFF 1. Lig’de haftanın kapanış maçı Keçiören’de oynandı. Gençlerbirliği ve Şanlıurfaspor karşı karşıya geldiler. Maç 1-1 berabere bitti. Emmanuel Denning Urfa’yı 9. dakikada öne geçirirken Gençlerbirliği’nde Buğra Çağıran 33. dakikadaki golüyle skoru eşitledi. Gençler puanını 34’e yükseltirken 9. sırada yer aldı. Urfa ise kritik beraberlikle 24 puana geldi ve averajla Tuzlaspor’u geçip 15. sıraya çıktı. Kongrede 179 delegenin oyunu alan Osman Sungur, Serkan Aydın’ı bir oyla geçerek başkanlığa seçilmişti. Böylece Sungur görev süresi içindeki ilk puanı kazanmış oldu.

Karşılaşmada VAR hakemi Koray Gençerler’di. TFF atamayla Cenk Tosun’un penaltı pozisyonunda tartışma yaratan Gençerler’in doğru karar verdiğine hükmetmiş oldu. Hakem otoriteleri pozisyonun Halil Umut Meler tarafından süzülmesi gerektiğini ve VAR’ın karışmaması gerektiğini söylemişlerdi.

Tadas Sedekerskis’in sözleşmesi 2029’a kadar uzatıldı.

Baskonia’dan Sedekerskis’e dev kontrat

Baskonia, gösterdiği performansla beğeni toplayan ve Avrupa’nın çeşitli takımlarının radarına giren Tadas Sedekerskis’le 5 senelik yeni kontrat imzalandığını açıkladı. Buna göre Litvanyalı forvetin sözleşmesi 2028 yılına kadar uzatıldı. 1998 doğumlu oyuncu bu sezon 23 EuroLeague maçında 9.0 sayı, 7.8 ribaunt, 1.4 asist ortalamaları yakaladı. Beş maçta çift haneli ribaunt sayısına ulaşan mücadeleci yapısıyla Baskonia’nın oyun tarzına direkt olarak uyum sağlayan Sedekerskis’in sözleşmesinde NBA çıkış maddesi olduğu da belirtildi. Oyuncu ilk olarak 2013’te Baskonia ile sözleşme imzalamış ancak kariyerinde Fundacion, Araberri, Huesca, San Pablo Burgos, Nevezis ve Neptunas gibi takımlarda kiralık olarak forma giymişti.

Barcelona’ya Frenkie De Jong ve Pedri darbesi

Şampiyonluk yarışında Real Madrid’le farkı 6 puana indirme şansını Athletic deplasmanında kaçıran Barcelona’ya bir darbe de Hollandalı yıldızından geldi. Karşılaşmanın 26. dakikasında sakatlanarak yerini Ferran Torres’e bırakan Frenkie De Jong’un bileğinde burkulma oldu. Barcelona, Frenkie de Jong’un sağ ayak bileği dış yan bağında burkulma yaşadığını açıkladı. De Jong’un 4-5 hafta sahalardan uzak kalması bekleniyor. 26 yaşındaki futbolcu bu sezon toplam 27 maçta 2 gol atmıştı. Pedri’nin ise sağ kuadriseps sakatlığı var. Genç oyuncu da bir aylık bir süreyle sahalardan uzak kalacak. İspanyol isim bu sezon 24 maçta forma giydi ve 2 gol atıp 4 asist yaptı.

'Uçan Hollandalı' bıraktığı yerden devam: Red Bull kanatlandı, ilk iki sırayı aldı‘Uçan Hollandalı’ bıraktığı yerden devam: Red Bull kanatlandı, ilk iki sırayı aldı

Alpine’da iki ayrılık birden

Formula 1’de sezonun sorunlu takımlarından Alpine F1’de iki ayrılık birden yaşandı. Takımdan yapılan açıklamaya göre teknik direktör Matt Harman ve aerodinamik şefi Dirk de Beer’in takımdan ayrıldı. Sezonun ilk yarışında Bahreyn’de Esteban Ocon 17, Pierre Gasly 18. olmuş ve Alpine beklentinin son derece altında kalmıştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.