Pazartesi gündemi… Muslera’dan Juan Mata’ya haber turu

Sporda hareketli bir pazartesi yaşanıyor. Galatasaraylı Fernando Muselara, futbolu bırakacağı takımı duyurdu. Juan Mata artık Harvard mezunu. Futboldan basketbol ve diğer sporlara yaşananlar...

Spor 10 Haziran 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
İşte spor dünyasından öne çıkan haberler.

Pazartesi günü sporda birçok gelişme yaşanıyor. Galatasaray kaptanı Fernando Muslera, ülkesi Uruguay’da basın mensuplarına açıklamarda bulundu. Bir dönem Cim Bom forması giyen Juan Mata, Harvard’ı bitirdi. İşte spor dünyasında yaşananlar…

Fernando Muslera, futbolu Galatasaray’da bırakacak

Galatasaraylı file bekçisi Fernando Muslera ülkesinde yaptığı bir röportajda futbolu bırakacağı takımı açıkladı. Kariyerini bitireceği takım hakkında konuşan Muslera, “Asla bilemeyiz ama bir daha Uruguay’da oynayacağımı düşünmüyorum. Penarol Kulübü başkanı ve Nacional Kulübü başkanı beni aradılar fakat ikisine de önceliğimin Galatasaray olduğunu söyledim. Ayrılma durumunu eşimle konuştum ama taraftarlarımız bana ayrılma şansı vermediler, orada emekli olmamı istiyorlar, bu da beni çok mutlu ediyor” dedi.

Galatasaray kaptanı Muslera ülkesinde basına açıklamalarda bulundu.

Sarı kırmızılı taraftarı öven Fernando Muslera şunları söyledi: “Gerçek şu ki, her zaman 12. oyuncu olduklarını söylüyorum. Maçlarda, derbilerde ve özellikle büyük maçlarda maç sırasında kulaklarını kapattıklarını gördüğüm rakip oyuncular var.”

Juan Mata, Harvard’ı bitirdi

Mata, medya ve spor yöneticiliği bölümünü bitirdi.

Galatasaray’ın eski futbolcularından Juan Mata, dünyanın en prestijli, üniversitelerinden olan Harvard’dan mezun oldu. 36 yaşındaki İspanyol futbolcu burada medya ve spor yöneticiliği okudu.

Yasin Özcan, A Milli Takım’a dahil edildi

Yasin Özcan bol bek mevkisinde oynuyor.

Ümit Milli Futbol Takımı’nın aday kadrosunda bulunan savunma oyuncusu Yasin Özcan, A Milli Futbol Takımı’nın bugün Polonya ile yapacağı özel maçın müsabaka kadrosuna dahil edildi. Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre; 18 yaşındaki futbolcu, sabah saatlerinde A Milli Takım’ın Varşova’daki kampına katıldı. A ve Ümit Milli Takımları, daha önceden belirlenen program çerçevesinde Polonya’nın başkenti Varşova’da kamp yapıyor. İki takım, Polonya – Türkiye A Milli özel maçını takiben, 11 Haziran’da karşılıklı bir antrenman maçı oynayacak.

Eyüpspor’un yeni adresi Kasımpaşa

Süper Lig’in yeni ekiplerinden Eyüpspor, 2024-25 sezonunda maçlarını Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu’nda oynayacağını açıkladı. Kulübün açıklamasında “Kasımpaşa Spor Kulübü’ne gösterdikleri destekten dolayı teşekkür ederiz” dendi. Kulüp normalde maçlarını 2 bin 500 kapasiteli Eyüp Stadyumu’nda oynuyordu ancak söz konusu stadyumun Süper Lig şartlarını karşılamaması nedeniyle yeni bir adres aranıyordu. Bu adres, Kasımpaşa’daki Recep Tayyip Erdoğan Stadı oldu. Bu stadyumu bir diğer Süper Lig ekibi Kasımpaşa da kullanıyor.

Öte yandan geçen sezon Pendikspor’da gösterdiği performansla dikkat çeken Erencan Yardımcı, kiralık sözleşmesi sona erdikten sonra resmen Eyüpspor’a döndü. Pendik ekibi oyuncuya veda etti.

Hatayspor Pulat’la ‘devam’ dedi

Geçen sezonu son hafta aldığı Rizespor galibiyeti sayesinde 41 puan ve 15. sırada tamamlayarak kümede kalan Hatayspor, teknik direktör Özhan Pulat’la yola devam edeceklerini duyurdu. Kulüpten yapılan açıklamada “Teknik direktörümüz Özhan Pulat ile yolumuza devam ediyoruz. Özhan hocamıza yeniden hoş geldin diyor, görevinde sonsuz başarılar diliyoruz. Yuvana hoş geldin Özhan Pulat” dedi. Pulat, sezonun son haftalarında Volkan Demirel’in ayrılığı sonrası göreve gelmişti. 6 Şubat depremleri sonrası en büyük yarayı alan Süper Lig kulübü olarak dikkat çeken ekip, Pulat’la kümede kalmayı başarmıştı.

Mehmet Topal resmen Petrolul Ploiești’nin teknik direktörü

İki yıl önce futbolu bırakan Mehmet Topal resmen teknik direktörlük kariyerine başlıyor. Topal, Romanya Süper Lig ekiplerinden Petrolul Ploiești’ye imza attı. Topal “Rapid Bükreş ve Hagi ile olacak maçları nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna “Onları üzmeye çalışacağız. Elimizden gelenin en iyisini yapıp onları buradan üzgün göndermek için sonuna kadar mücadelemizi vereceğiz” yanıtını verdi. Topal ayrıca “Çok köklü bir kulübe geldiğimi biliyorum. Cristian ile hedeflerimizi ve projelerimizi tartıştık, konuştuk. Her ikimiz açısından da istenilen bir seviyeye ve ortama geldik. Hayatımda çok büyük hocalarla çalışma fırsatı buldum. Benim de ilk hocalık tecrübem olacak. Futbolculuk dönemimde seviyeyi her zaman üste çıkarmayı istedim. Teknik adamlık kısmında da hedefim aynı şekilde olacak” derken “Ben hayatımda bütün kararlarımı kendim aldım. Kimsenin aklıyla da hareket etmedim. Futbolculuk kariyerimi altın tepside kimse bana sunmadı. Teknik adamlık kısmında da kimse sunmayacak. Hayatımda bir karar alacaksam sadece ailemle birlikte alırım” açıklamasını yaptı. Topal yeni takımında 4-3-3 sistemini tercih edeceğini de ekledi.

Bahçeşehir’den Furkan hamlesi

Basketbol Süper Lig ekiplerinden Bahçeşehir Koleji, pivot pozisyonunda görev alan Furkan Haltalı’yla anlaştı. Kulüpten yapılan açıklamada “Son olarak Pınar Karşıyaka’da forma giyen Milli oyuncu ile 2024-2025 sezonu için anlaşma sağladık. ” dendi.

Aliağa’dan Troy Selim Şav transferi

Aliağa Petkim uzun isim Troy Selim Şav’ı kadrosuna dahil etti. Kulüpten “Geçtiğimiz sezon Türk Telekom forması giyen ve hem uzun forvet hem de pivot pozisyonlarında oynayan pota altının güçlü ismi Troy Selim Şav Birlikte Hedefe yolculuğumuz için takımımızda” açıklaması yapıldı. 

İrem’den bronz madalya

Fransa’da düzenlenen Para Yüzme Dünya Serisi’nde milli sporculardan İrem Serra Kirtik bronz madalya elde etti. Türkiye Yüzme Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Limoges kentinde gerçekleştirilen organizasyonda milli para yüzücülerden İrem Serra Kirtik yarıştı. İrem Serra Kirtik, genç kadınlar 100 metre kelebekte 1.31.20’lik derecesiyle bronz madalyanın sahibi oldu. Organizasyonda milli para yüzücü Turgut Aslan Yaraman da 4 madalya kazanmıştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.