Pep Guardiola evlatları için bölündü!

Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola, Altın Top (Ballon d'Or ) ödülü için eski öğrencisi Messi ve şu an çalıştırdığı Erling Haaland arasında kaldı: Bu yıl 2 ödül vermeliler!

Spor 30 Ekim 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Lionel Messi Dünya Kupası'nı, Erling Haaland Şampiyonlar Ligi'ni kazandı.

Manchester City’nin, Manchester United’ı 3-0 yenmesinin ardından kameraların karşısına geçen Pep Guardiola, Erling Haaland ve Lionel Messi arasındaki Altın Top yarışını yorumladı. Şu an çalıştırdığı Haaland’ın olağanüstü bir sezon geçirdiğini belirten Guardiola, eski öğrencisi Arjantinli Lionel Messi’nin de ödülü hak ettiğini söyledi.

Guardiola: İkisi de ödülü kazanmayı hak ediyor

Guardiola şöyle konuştu: “Eğer Altıh Top’u Messi kazanırsa, Dünya Kupası nedeniyle adil bir ödül olacak. Eğer Haaland kazanırsa, geçirdiği olağanüstü sezon açısından adil bir durum olacak. Bu yıl iki ödül vermeliler. İkisi de kazanmayı hak ediyor.”

City, United'a fazla geldi: Manchester derbisinde Maviler güldüCity, United’a fazla geldi: Manchester derbisinde Maviler güldü

Haaland’dan 3 kupalı sezon

Geçen sezon Borussia Dortmund’dan, Manchester City’ye transfer olan Erling Haaland rüya gibi bir sezon geçirdi. 53 maçta 52 gol atan Haaland, Premier Lig, Şampiyonlar Ligi ve İngiltere Kupası’nı kazandı. Yeni sezona da önce Süper Kupa şampiyonluğuyla başlayan Norveçli forvet, çıktığı 15 maçta da 13 gol atmayı başardı. Erling Haaland, son olarak Manchester derbisinde de ağları iki kere havalandırdı.

İddia: Ballon d'Or 8. kez Messi'yeİddia: Ballon d’Or 8. kez Messi’ye

Messi’nin Dünya Kupası rüyası gerçek oldu

Ballon d’Or’un bir diğer önemli adayı Lionel Messi, 2023 yılında kariyerinin en çok beklenen rüyasını gerçeğe çevirdi. Arjantinli yıldız, ülkesiyle Katar’da gerçekleşen 2022 Dünya Kupası’nı kazandı ve kariyerinde eksik olan son parçayı da yerine koydu. Arjantin ile Dünya Kupası’nı kazanan Lionel Messi, birçok rekoru da tarihe gömdü. Messi, gösterdiği performansla turnuvanın her aşamasında gol atan ilk oyuncu rekorunu ve turnuvanın en çok forma giyen oyuncusu rekorunu kırmayı başardı.

67. Altın Top ödülü bu gece Paris’te yapılacak tören ile sahibini bulacak. Ödülü Erling Haaland veya Lionel Messi’nin kazanması bekleniyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.