Pep’ten oyuncu değişikliği isteyen taraftara: Gel sen yönet

Manchester City menajeri Pep Guardiola, takımının 1-0 kazandığı Newcastle United maçında kenardan "Oyuncu değiştir" çağrısında bulunan taraftara koltuğunu göstererek tepki gösterdi.

Spor 21 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Guardiola'dan değişiklik çağrısı yapan taraftara tepki geldi.

Geçtiğimiz sezon Premier Lig, FA Cup ve Şampiyonlar Ligi’ni kazanarak 1999 Manchester United’ın ardından bunu başaran ikinci İngiliz kulüp Manchester City, yeni sezona da hızlı girdi. Community Shield’da Arsenal karşısında hüsrana uğrayan takım önce Premier Lig’in ilk haftasında Burnley’yi deplasmanda 3-0 yendi. Ardından hafta içinde Sevilla’yı UEFA Süper Kupa maçında penaltılar sonucu yendiler ve müzelerine bir kupa daha götürdüler. Guardiola söz konusu kupayı 4. kez kazandı ve bu alanda Carlo Ancelotti’yi yakaladı.

Pep’in ekibi geçtiğimiz cumartesi akşamı Premier Lig’in güçlü ekiplerinden Newcastle United’ı ağırladı. Maviler, mücadeleyi Julian Alvarez’in şık golüyle kazandı. Karşılaşmada dikkat çeken deraylardan bir tanesi Pep Guardiola’nın 90 dakika boyunca değişiklik yapmaması oldu. Pep, bunu en fazla yapan menajerlerden biri olarak dikkat çekiyor. Takımı sonuca giderken yapıyı bozmayan İspanyol, 5 değişiklik hakkından hiçbirini kullanmadığı maçta bir taraftarın tepkisini çekti. Söz konusu City taraftarı maçın 81. dakikasında Pep’e oyuncu değiştirme çağrısında bulundu. Buna tepki gösteren Guardiola, taraftara koltuğunu işaret etti ve adeta “Gel sen takımı yönet” çağrısıyla yanıt verdi.

City, skoru koruduğu kritik mücadeleyi 1-0 kazandı ve lige 2’de 2’yle başladı. Guardila’nın bu hareketiyse henüz ilk haftalardan 2023-24 sezonu hikayesine dair kayda geçen enteresan enstantanelerden biri oldu.

Manchester City '17' dedi, Salah Gerard'ı solladıManchester City ’17’ dedi, Salah Gerard’ı solladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.