Pierluigi Collina: Meler’in başına gelen dehşet verici

Futbol tarihinin en ikonik hakemlerinden biri olan Pierluigi Collina, Halil Umut Meler’e yapılan saldırı hakkında konuştu. İtalyan durumun dehşet verici olduğunu söyledi.

Spor 14 Aralık 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Collina'dan Meler'e destek açıklaması.

Ankaragücü – Rizespor maçının ardından sahaya inen eski Ankaragücü Başkanı Faruk Koca hakem Halil Umut Meler’e saldırdı. Koca tutuklandı, ardından salı günü istifa kararı aldı. Meler’in elmacık kemiğinde kırık meydana gelirken bir gün hastanede tedavi gören hakem dün taburcu oldu. Koca ve beraberindeki iki saldırgan tutuklanmanın yanı sıra PFDK’ye sevk edildiler.

Konuyla alakalı konuşan futbol tarihinin en unutulmaz hakemlerinden Pierluigi Collina “Halil Umut Meler çok iyi bir hakem ve çok iyi bir insan. Onu sahada çok izledim ve U-20 Dünya Kupası’nda Arjantin’de onunla vakit geçirdim. Hakem değil hiç kimse yaşamamalı Ankara’da yaşanan olayı. Halil sadece işini yapıyordu ve bir anda saldırıya uğradı. Yerde yatan Halil Umut’un saldırganlarca tekmelenirken elleriyle başını koruması ve gözünün altındaki morluğun görüntüsü dehşet verici” dedi.

Faruk Koca başkanlıktan istifa ettiFaruk Koca başkanlıktan istifa etti

Collina sözlerine “Ancak daha da korkunç olan alt liglerde sözlü ve fiziksel tacize uğrayan binlerce hakem olduğunu bilmek” diye devam etti. Emekli hakem “28 Kasım’da Londra’da düzenlenen IFAB toplantısının ardından hakemlere yönelik şiddetin, sözlü ve fiziksel tacizin futbolun hayatına mal olabilecek bir “kanser” olduğunu söyledim” dedi.

Yumruk gecesinin ‘chat odası’: Hakemlerin WhatsApp grubunda neler oldu?Yumruk gecesinin ‘chat odası’: Hakemlerin WhatsApp grubunda neler oldu?

Collina hakemlerin verdiği yanlış kararın bu tür dehşet verici olaylara yol açmaması gerektiğini “Bir hakem yanlış da olsa aldığı bir karardan dolayı dövülemez. Penaltı kararı nedeniyle arabası bombalanamaz veya ateşe verilemez. Ne yazık ki bu bir abartı değil, çünkü arabaların bombalanması ve ateşe verilmesi bazı ülkelerde çok nadir olmayan bir olay” sözleriyle açıkladı.

İtalyan “’Eski’ bir hakem olarak FIFA Başkanı Gianni Infantino’ya sözleri ve bizzat Halil Umut Meler’e gösterdiği destek için özellikle minnettarım. Harekete geçmek, bir şeyler yapmak “güzel oyunu” seven herkesin sorumluluğudur. Çok geç olmadan, bu kanser futbolu öldürmeden önce” diye konuştu.

Bir yumrukta yere serilen Türk futboluBir yumrukta yere serilen Türk futbolu

Hentbolda yumruk protestosu: Maçlara 10 dakika geç başlanacakHentbolda yumruk protestosu: Maçlara 10 dakika geç başlanacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.