Portekiz, Fernando Santos’a acımadı! Dev fatura

Portekiz'de mahkeme, Beşiktaş Teknik direktörü Fernando Santos'un, Vergi Dairesi'ne yaptığı itirazı reddetti. 69 yaşındaki çalıştırıcı, 2016-17'de yüzde 80 haksız gelir elde ettiği gerekçesiyle 4.5 milyon euro ödeyecek.

Spor 30 Mart 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Beşiktaş Teknik Direktörü Fernando Santos'un cezasına Portekiz'de yargı yolu kapandı.

Şu an Beşiktaş’ı çalıştıran Fernando Santos, 2016 ve 2017 yıllarında Portekiz Milli Takımı’nın başındaydı. Portekiz basınına göre Fernando Santos, 2016 ve 2017 yılları arasında Portekiz Futbol Federasyonu’ndan yaklaşık olarak 10 milyon euro aldı. Ancak teknik direktör bu geliri, Vergi Dairesi’ne yıllık 60 bin euro (aylık 5 bin euro) olarak beyan etti.

Santos, durumun Portekiz Federasyonu ile kendi kurduğu Fermacosa şirketi arasında bir hizmet modeli anlaşması yapmalarından kaynaklandığını savundu. Vergi Dairesi Santos’un 2016 ve 2017 yılları arasında elde ettiği gelirin yüzde 80’ini haksız yere saklayıp ‘vergi kaçırdığı’ gerekçesiyle Portekizli teknik direktörü dava etti.

Napoli'den Serie A'ya tepki: Irkçı var!Napoli’den Serie A’ya tepki: Irkçı var!

Mahkeme 2022 yılında karar verdi. Santos’un 4.5 milyon euro vergi borcu olduğuna karar verdi. Santos, “Hâlâ haklı olduğuma inanıyorum. Sonunda karar ne olursa olsun kabul edeceğim” diyerek kararı Tahkim Mahkemesi’ne taşıdı. Aynı yıl Tahkim Mahkemesi, Fernando Santos’un, Portekiz Futbol Federasyonu aracılığıyla bir şirketten maaş aldığı ve bu şekilde daha az vergi ödediği yönünde karar verdi.

Santos, bu kararı da Portekiz Yüksek Mahkemesi’ne taşıdı. Karar geçtiğimiz günlerde açıklandı. Hakimler, 69 yaşındaki teknik direktör hakkında verilen kararda temyiz için hiçbir neden olmadığına hükmetti. Bunun üzerine Tahkim Mahkemesi’nin 2022’de verdiği karar onaylandı.

UEFA yeni gelir dağılım modelini açıkladı, kulüplere piyango vurduUEFA yeni gelir dağılım modelini açıkladı, kulüplere piyango vurdu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.