Portekiz’in gündemi Benfica’nın yeni ‘Türko’su

Galatasaray'dan Benfica'ya 12 milyon euro karşılığında transfer olan milli kanat oyuncusu Kerem Aktürkoğlu Portekiz'de gündem oldu.

Spor 4 Eylül 2024
Kerem'in Benfica'ya imzası Portekiz basınında.

Portekiz futbol tarihinin en fazla şampiyon olan takımı Benfica’nın kadrosunda artık iki Türk birden var. Daha önce 30 milyon euro ödeyip kulüp tarihinin bonservis rekorunu kırarak Orkun Kökcü’yü kadrosuna katan Lizbon ekibi bu yaz da rotayı Türkiye’ye çevirdi. Benfica, Portekiz için transferin son gününde Kerem Aktürkoğlu ile anlaştı. Galatasaray forması giyen yıldız için 12 milyon euro’yu gözden çıkaran kulüp milli futbolcuya havaalanında imza attırdı.

Kerem transferin son saatlerinde yeni takımına katılırken bu imza Portekiz basınında da geniş yer buldu. Kerem’in transfer haberini ülkede ilk olarak yayınlayan Record gazetesi manşetine futbolcuyu taşırken soyadındaki “Türko” kısmını öne çıkardı. Kerem 17 numaralı formayı giyeceği yeni takımında ayağının tozuyla açıklamalarda bulundu.

Kulüp televizyonuna konuşan Türk futbolcu “Takım arkadaşlarıma her zaman yardımcı olacağım. Rakiplere expelliarmus [Harry Potter’da rakipleri silahsız bırakmak] büyüsü yapmak istiyorum. Hedefim bu ve rakiplerime bunu yapmayı umuyorum” dedi.

Kerem Aktürkoğlu, Arda Turan’ın ardından Galatasaray’ın en yüksek bedelli yerli transfer satışı olarak kayıtlara geçti. Eski takımına 12 milyon euro kazandırarak Portekiz’in yolunu tutan yıldız dört yıl önce 24 Erzincanspor’dan bedelsiz olarak sarı-kırmızılı camiaya katılmıştı. Kerem geride kalan yıllarda takımıyla çıktığı 169 karşılaşmada 46 gol atıp 42 asist yaptı. Bu katkıların karşılığı iki Süper Lig ve bir Süper Kupa şampiyonluğuyla geldi. Kerem artık kariyerinde yeni bir sayfa açıyor ve Benfica’nın başarısı için mücadele edecek.

Okan Buruk: Osimhen'le konuştum ve ikna olduOkan Buruk: Osimhen’le konuştum ve ikna oldu

Galatasaray'dan bir Kerem Aktürkoğlu geçti: Golleri, asistleri ve şampiyonluklarıyla hatırlanacakGalatasaray’dan bir Kerem Aktürkoğlu geçti: Golleri, asistleri ve şampiyonluklarıyla hatırlanacak

Galatasaray'ın Osimhen imzası dünya basınında: Yaz transferinin pembe dizilerindenGalatasaray’ın Osimhen imzası dünya basınında: Yaz transferinin pembe dizilerinden

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.