Premier Lig’de Ali Cabbar olayı: Moises Caicedo

Liverpool'un Brighton'la anlaştığı ancak oyuncunun Chelsea'de oynama isteğinden ötürü gerçekleşmeyen transfer sonlandı. Chelsea, Moises Caicedo'yu 115 milyon sterlin karşılığında kadrosuna kattı.

Spor 16 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Premier Lig'de yılın transfer çalımı geldi.

Chelsea, Todd Boehly’nin kulübü satın almasından beri yaptığı astronomik harcamalarla dikkat çekiyordu. Oyuncu kadrosu 1 sene içinde adeta baştan aşağı yenilendi. Thomas Tuchel’in ardından Graham Pottter takımda tutunamadı ve son olarak eski Tottenham ve PSG antrenörü Mauricio Pochettino göreve geldi.

Geçtiğimiz sezon ortasında Enzo Fernandes’i 120 milyon Euro’ya kadrosuna katan ekip orta sahasına bir takviye daha yaptı. Premier Lig tarihinin en pahalı transferi olarak tarihe geçen hamleyle Moises Caicedo 133 milyon Euro karşılığında Brighton’dan Chelsea’ye transfer oldu. Caicedo’nun Londra’ya geliş süreciyse “transfer çalımı” tabirinin sözlük karşılığı olacak nitelikteydi.

Emir Can İğrek’in, sevdiği bir kızın başkasıyla evlendiği klarnetçi Ali Cabbar’ın hikayesini anlattığı “Ali Cabbar” şarkısı bu yazki transfer süreçlerinde fazlasıyla kullanıldı. Fenerbahçe, Dusan Tadic transferinde Beşiktaş’a gönderme yaparak şarkıyı kullandı. Galatasaray ise Wilfried Zaha’yı Fenerbahçe’ye gönderme yaparak aynı şarkıyla açıkladı. Bu transfer süreçlerinin benzeri hatta belki de daha beteri İngiltere’de yaşandı.

Orta saha bölgesinde dönüşüme giren ve Fabinho, James Milner, Naby Keita, Jordan Henderson gibi isimlerle yollarını ayıran Liverpool, bu mevkideki boşluğu doldurmak amacıyla piyasadaydı. Takımın Southampton’ın 19 yaşındaki oyuncusu Romeo Lavia için pazarlık halinde olduğu biliniyordu. Son olarak Moises Caicedo da gündeme geldi. Brighton’dan Alexis Mac Allister, RB Leipzig’den Dominik Szobozslai’yi alan ekibin son hamlesi Caicedo olacak gibi görünüyordu. Liverpool Lavia için pazarlık ederken Caicedo için Brighton’a 110 milyon sterlin gibi şok bir teklif yaptı. Taraflar transfer konusunda anlaştı. Oyuncu Premier Lig tarihinin en pahalı transferi olacaktı. Fakat olmadı. Çünkü Caicedo Liverpool’da değil Chelsea’de oynamak istediğini kulübüne bildirdi. Bu sırada Caicedo transferinde hüsrana uğrayacağını düşünen Londra ekibi Lavia transferine yönelmişti bile. Ancak oyuncudan gelen haberle yeniden masaya döndüler. Eli artırdılar. 115 milyon sterlin teklif ettiler ve transferi bitirdiler.

İkinci darbe yolda

İddiaya gören Liverpool’un bir süredir peşinde olduğu Lavia da Chelsea’ye gitmek istiyor. Şimdiden Enzo Fernandes ve Moises Caicedo’yla genç ve gelecek vadeden bir orta saha kuran Chelsea bu transferi de bitirebilirse hem en ciddi rakiplerinden birine ikinci darbeyi indirecek hem de belki de 10-15 senelik olağanüstü yetenekli bir orta sahaya kavuşmuş olacak.

City’ye de çalım var

Transferde hız kesmeyen Londra’nın mavisi, Crystal Palace’ta forma giyen ve 35 milyon sterlin serbest kalma bedeli olan Michael Olise’nin sözleşmesindeki maddeyi devreye soktu. Oyuncu için son şampiyon Manchester City’nin de devrede olduğu söyleniyordu.

Manchester zorlandı ama kazandıManchester zorlandı ama kazandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.