Premier Lig’de düellolar günü: Liverpool’dan müthiş dönüş, City’de Tottenham laneti sürdü

Premier Lig’de pazar mesaisi birbirinden keyifli maçlara sahne oldu. Liverpool, son dakikalarına geride girdiği maçta Fulham’ı 4-3 yendi. Manchester City, son 4 maçta 3 kez takıldığı Tottenham’la evinde 3-3 berabere kaldı.

Spor 4 Aralık 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Liverpool kazandı, City berabere kaldı, zirvede olağanüstü mücadele.

Premier Lig’de Arsenal evinde Wolverhampton’ı 2-1 yenerek haftayı zirvede kapatmayı garantiledi. Ancak Topçular’ın iki yakın takipçisi Liverpool ve Manchester City pazar günü sahne aldı ve takibi sürdürmek adına sahaya çıktı.

Liverpool 17.00 seansındaki maçta Fulham’la karşılaştı. Maç Trent Alexander Arnold’ın olağanüstü serbest vuruş golüyle başladı. Daha sonra gol Bernd Leno’nun kendi kalesine golü olarak düzeltildi.

20’de gelen bu golün ardından Fulham hızlı reaksiyon verdi. 24. dakikada Harry Wilson maça denge getirdi. 38’de bu kez Alexis Mac Allister olağanüstü bir gole imza attı ve Liverpool’u yeniden öne geçirdi. Fulham pes etmedi. Kenny Tete 45+3’te maça denge getirdi.

İkinci yarıda Liverpool galibiyet golü adına atakları sıklaştırırken Fulham kontra aradı. Konuk ekip 80’de Bobby De Cordova-Reid’le aradığını buldu, durum 3-2 oldu. Ancak Liverpool pes etmedi. 87’de Japon Wataru Endo durumu 3-3 yaptı. Günün gol perdesini aralayan Trent Alexander Arnold bu kez kendi hanesine yazılan golü 89’da buldu. Liverpool bu geri dönüşle beraber sahadan 4-3 galip ayrıldı, puanını 31’e yükseltti, 2. sıraya çıktı. Fulham 15 puanla 14. sırada kaldı.

Günün son maçında Manchester City, son yıllarda başına bela olan takım Tottenham’ı ağırladı. Sakatlıkların büyük ket vurduğu ve son 3 maçtır galibiyet alamayan Ange Postecoglou’nun öğrencileri maça iyi başladı. 6. dakikada Heung Min Son kontratağı golle noktaladı, Tottenham öne geçti. Ancak son bu golden yalnızca 137 saniye sonra kendi ağlarını buldu, maça denge geldi.

Bu golden sonra City iyice baskıyı artırdı. Bu baskı 30. dakikada sonuç verdi. Phil Foden iyi bir paslaşma sonucu adeta topla kaleye girdi. İlk yarı böyle bitti. İkinci yarının başındaki Pierre Emile Hojbjerg-Bryan Gil değişikliği başkent ekibine yaradı. Tottenham daha fazla topa sahip olmaya başladı. 69’da bunun karşılığı Giovanni Lo Celso’nun golüyle geldi, skor bir kez daha dengelendi. Ancak City yeniden oyunun kontrolünü eline aldı. Yves Bissouma’nın kaptırdığı topla şans bulan Maviler, Erling Haaland’ın asisti ve Jack Grealish’in golüyle 3-2 öne geçti.

Tottenham bu golün ardından beraberlik adına yüklenmeye devam etti. Çabalar karşılıksız kalmadı. 90. dakikada Dejan Kulusevski sahne aldı, oyuncu soldan gelen ortaya adeta omzuyla vurdu ve durum 3-3 oldu. 90+4. dakikada hakem Simon Hooper, Erling Haaland’a yapılan müdahale sonucu önce avantaja bıraktı sonra faul çaldı. Hooper faulü çaldığı sırada Haaland topu Grealish’in önüne atabilmişti, oyun devam etse Grealish kaleciyle karşı karşıya kalacaktı. Maçın ardından hem Haaland hem Pep Guardiola hakeme büyük tepki gösterdi. Ancak sonuç olarak karşılaşma 3-3 beraberlikle sonuçlandı.4

Bununla birlikte Manchester City 30 puanla 3. sırada kaldı. Tottenham ise 27 puanla beraber 5. sıradaki yerini korudu.

Premier Lig’de günün diğer sonuçları:

Chelsea – Brighton 3-2

West Ham United – Crystal Palace 1-1

Bournemouth – Aston Villa 2-2

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.