Premier Lig’de sezon bitti, Leicester ve Leeds veda etti

Premier Lig'de 2022-23 sezonu sona erdi. Çağlar'lı Leicester City ve Leeds United küme düştü. Manchester City sezonu mağlubiyetle kaparken Arsenal seyircisi önünde farka gitti.

Spor 29 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Premier Lig’de sezon, aynı anda oynanan 10 maçla beraber kapandı. Şampiyon Manchester City, deplasmanda Brentford’a Pinnock’un 85. dakikadaki golüyle 1-0 yenildi ve sezonu rakibine karşı 2’de 0’la kapadı. İkinci Arsenal ise evinde Wolverhampton’ı 5-0 yenerek görkemli şekilde 2022-23’e veda etti.

Premier Lig’de sezonun futbolcusu Haaland!Premier Lig’de sezonun futbolcusu Haaland!

Leicester lige, Çağlar Leicester’a veda etti

Düşme hattını ilgilendiren mücadelede 3 kritik maç oynandı. Çağlar’lı Leicester evinde West Ham’ı 2-1 mağlup etmesine karşın Everton’ın Bournemouth’u yenmesiyle beraber Premier Lig’e veda etti. Leicester, 2015-16 sezonunda unutulmaz bir şampiyonluğa imza attığı lige geri dönmeye çalışacak. Atletico Madrid’le anlaşan temsilcimiz Çağlar Söyüncü ise kariyerine Championship yerine LaLiga’da devam edecek.

Öte yandan Totteham’a kendi evinde 4-1 kaybeden Leeds United da sorunlu sezonunu küme düşerek bitirdi.

Liverpool gollü, Chelsea yine tatsız

Bu sezon hayal kırıklığı yaratan ve beklentilerin altında kalan takımlardan Liverpool, sezonu Southampton’la 4-4 berabere kalarak kapadı. Küme düştüğü daha önceden belli olan Soton, lige gol ziyafetiyle veda etmiş oldu.

Sezonun flaş takımlarından Newcastle United’ı ağırlayan Chelsea ise modern dönemin kendi adına en sorunlu sezonunu 1-1’lik beraberlikle kapadı.

Ronaldo üzgün, Al-Ittihad şampiyon oldu!Ronaldo üzgün, Al-Ittihad şampiyon oldu!

Premier Lig’de günün diğer maçları:

Aston Villa – Brighton 2-1

Crystal Palace – Notthingham Forest 1-1

Manchester United – Fulham 2-1

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.