Kadın voleybolunda şiddet: Beşiktaşlı yöneticiler yaralandı

Sultanlar Ligi'nde oynanan Beşiktaş-Bahçelievler Belediyesi maçı protokol tribününde çıkan kavganın ardından uzun süre duraksadı.. İddiaya göre AK Partili başkanın korumaları ve Beşiktaşlı yöneticiler yumruk yumruğa birbirine girdi.

Spor 19 Ekim 2024
Beşiktaş'ın voleybol maçında belediye başkanı kavga çıkarttı.

Sultanlar Ligi’nde üçüncü haftanın kapanış maçı Beşiktaş ve Bahçelievler Belediyesi arasında oynandı. Akatlar Spor Kompleksi’ndeki maçın ilk setini konuk ekip kazanarak 1-0 öne geçti. İkinci sette durum 20-16 Bahçelievler lehineyken protokol tribününde kavga çıktı. Beşiktaş kanadından gelen iddialara göre maçı tribünde takip eden Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır’ın Beşiktaşlı yöneticilere küfretmesinin ardından ortam bir anda gerildi. Yaşananlar sonrası maça ara verildi.

Uzun süreli duraksama esnasında kavga tribünlerin tamamına yayıldı. Bu esnada parkede mücadele veren kadın sporcular sahanın ortasına kümelenerek korku dolu gözlerle olan biteni izledi. Yaşananlar durmak bilmeyince Bahçelievler Belediyesi oyuncuları parkeyi terk ederek soyunma odasına gitti.

Yaşananların başladığı ana ilişkin bu videoyu yayınlayan Gündem Beşiktaş adlı X hesabı, Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır’ın, Beşiktaş yöneticisi Ekrem Koçoğlu’na hakaret etmesiyle olayların başladığını iddia etti. Uzun süreli bekleyişin ardından güvenlik güçleri tribünlerin tamamına yakınını salondan çıkarttı. Bu esnada AK Partili başkanın da protokol tribünündeki yerinden ayrılarak locaya geçtiği görüldü.

Kaldığı yerden başlayan maçta Bahçelievler ikinci seti de kazanıp durumu 2-0’a getirdi. Ardından Beşiktaş geri dönüş çabası gösterip durumu 2-1’e getirse de dördüncü sette yeniden üstün gelen Bahçelievler Belediyesi, Akatlar’dan 3-1’lik galibiyetle ayrıldı. Ligin yeni ekibi böylece Sultanlar Ligi’nde üçte üç yapma başarısı gösterdi.

Beşiktaş’tan açıklama geldi: AK Partili belediye başkanı kınandı

Yaşananların ardından Beşiktaş’tan resmi bir açıklama geldi. “Spor salonlarında zorbalık, kibir ve küfre yer yok!” başlığıyla paylaşılan metinde şu ifadelere yer verildi:

“Beşiktaş Kadın Voleybol Takımımız ile Bahçelievler Belediyesi Kadın Voleybol Takımı arasında oynanan karşılaşmanın ikinci setinde salona gelen Bahçelievler Belediye Başkanı ve korumalarının saldırgan, sportmenliğe yakışmayan tutumunu şiddetle kınıyoruz.

Salona girer girmez protokol tribününde büyük bir kibirle kendisinin neden kapıda karşılanmadığını sorgulayan, ardından tahrik edici ve tehditkar tavırlarıyla yöneticilerimize gösterdiği kaba davranışlarla ortamı geren, küfür eden, korumalarının müdahalesi neticesinde yöneticilerimizin yaralanmasına neden olan Bahçelievler Belediye Başkanı ve korumalarını kınıyoruz.

Ne yazık ki kadın ve çocukların izleyici olarak bulunduğu bir ortamda bu hoyrat davranışlarıyla spor etik ve ahlakından uzaklaşmışlardır. Yaşattıkları kaos nedeniyle maçın yaklaşık 40 dakika duraklamasına neden olmuşlardır. Hiçbir şekilde spor sahalarında küfür, zorbalık ve hakarete yer yoktur.

Yaşanan saldırıyla ilgili Türkiye Voleybol Federasyonu’na gerekli şikayeti yapacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.”

Sultanlar Ligi’nde aynı gün oynanan diğer maçlarda şu sonuçlar alındı:

VakıfBank-Aras Kargo, 3-1
Sigorta Shop-Fenerbahçe, 0-3
Nilüfer Bld-Aydın BŞB, 3-0
Kuzeyboru-THY, 1-3
Eczacıbaşı-Sarıyer Bld-3-0
Galatasaray-Zeren, 3-0

Voleybolda 'siyaset' tartışmalı seçimin galibi Mehmet Akif ÜstündağVoleybolda ‘siyaset’ tartışmalı seçimin galibi Mehmet Akif Üstündağ

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.