Protokol’de olay var! TOKİ Başkanı ile Hasan Arat kavga etti

Beşiktaş'ın Trabzonspor'u 3-2 yenerek Türkiye Kupası'nı kazandığı maçta Protokol Tribünü'nde gerginlikler yaşandı. Sıyah beyazlıların başkanı Hasan Arat, Trabzonspor Belediye Başkanı Metin Genç'e tepki gösterdi, TOKİ Başkanı Ömer Bulut'la kavga etti.

Spor 24 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
TOKİ Başkanı Ömer Bulut Trabzon doğumlu. Hasan Arat ise bu sezon içinde Beşiktaş başkanlığa seçildi.

62. Türkiye Kupası’nın finalinde Beşiktaş ile Trabzonspor karşı karşıya geldi. Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanan maçtan 3-2 galip ayrılan Kartal, kupayı kazanan taraf oldu. Karşılaşmaya ise Protokol Tribünü’nde yaşanan gerginlikler damga vurdu.

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, karşılaşma öncesi kendisine ayrılan yere oturduğunda kulübüne ve Fenerbahçe’ye ‘şikeci’ diyen AK Partili Trabzon Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in tribünde bulunmasına tepki gösterdi. Arat’ın protokolde oturmayı reddetmesiyle tribünde kısa süreli tartışma çıktı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tartışmanın büyümesine engel oldu ve Hasan Arat’ı tekrar tribüne geri döndürdü.

Kartal'ın çocuğu Serdar Topraktepe hedefe ulaştıKartal’ın çocuğu Serdar Topraktepe hedefe ulaştı

Trabzon Belediye Başkanı olmadan önce Ahmet Metin Genç, ‘Beşiktaş ve Fenerbahçe UEFA’nın sitesinde güncel olarak hala şikeci kulüp olarak duruyorken utanmadan 2011’in Süper Kupası’nı oynamaya kalkıyor” demişti. Bu söz üzerine hem Fenerbahçe hem de Beşiktaş Genç hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Protokol Tribünü’ndeki gerginlik bununla sınırlı kalmadı. Gerçekgündem’in haberine göre finalde TOKİ Başkanı Ömer Bulut ile Hasan Arat arasındaki gerginlik kavgaya dönüştü. Kavga tribünde bulunanlar tarafından ayrıldı. 1968 yılında Trabzon’da doğan Bulut, 31 Mart 2019’dan beri TOKİ’nin başında bulunuyor. Bulut, daha önce de yumruklu saldırı olayına karışmıştı. Bulut, 2023 mart ayında, İzmit Sekbanlı-Sepetçi’de inşa edilen TOKİ konutlarının anahtar teslim programında kendisine tepki gösteren hak sahibi İshak Arslan’a yumruk atmıştı.

Derbilerin günah keçisi Beşiktaş'a kupayı getirdiDerbilerin günah keçisi Beşiktaş’a kupayı getirdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.