PSG zor da olsa üstünlüğü korudu

Fransa Ligue 1'de haftanın açılış maçında PSG, konuk olduğu Strasbourg'u 2-1 mağlup ederek zirvede puan farkını dokuza çıkardı.

Spor 3 Şubat 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
PSG'den kritik maçta üç puan.

Fransa Ligue 1’de lider PSG, Strasbourg’a konuk oldu. Maç çok hareketli başladı, ev sahibi ilk dakikalarda kale önündeki fırsatları harcadı. PSG, 6. dakikada Kylian Mbappe ile penaltı kaçırdı. Dakikalar 31’i gösterdiğinde Strasbourg kalesindeki hatayı çok iyi değerlendiren Mbappe bu kez topu ağlara yollamayı başardı ve devre 1-0 PSG üstünlüğüyle bitti. İkinci yarıya da iyi başlayan başkent ekibi 49. dakikada Mbappe’nin asisti ve Asensio’nun golüyle farkı ikiye çıkarıp rahatladı. Ancak ev sahibi pes etmedi ve 68’de Bakwa arka direğe gelen topu ağlara gönderip farkı bire indirdi. Kalan sürede net fırsat bulmakta zorlansa da uzaktan şutlarla PSG kalesini zorlayan Strasbourg denemelerden sonuç alamadı, maç 2-1 bitti.

PSG bu sonuçla zirvede puanını 47’ye yükseltmeyi başardı ve maç fazlasıyla Nice’le farkı dokuza çıkardı. Strasbourg ise 25 puanla 10. sırada.

Borussia Dortmund kilidi kıramadı, Heidenheim’la berabere kaldıBorussia Dortmund kilidi kıramadı, Heidenheim’la berabere kaldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.