Borussia Dortmund kilidi kıramadı, Heidenheim’la berabere kaldı

Bundesliga’da Heidenheim’ın Borussia Dortmund’u ağırladığı maç 0-0'lık eşitlikle sonuçlandı. İlk dört sıra için mücadele eden Dortmund, ligin yeni ekibi karşısında altın değerinde iki puan bıraktı.

Spor 3 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Bundesliga’nın 20’nci haftası Heidenheim–Borussia Dortmund maçıyla açıldı. Nuri Şahin’in yardımcı antrenörlük görevini üstlendiği Dortmund, yakaladığı üç maçlık galibiyet serisini sürdürüp Şampiyonlar Ligi potasından kopmamak için sahaya çıktı. Geçtiğimiz sezonun alt lig şampiyonu Heidenheim ise yeni yükseldiği Bundesliga’daki başarılı ilerleyişini devam ettirmek için kendi seyircisi önünde sahne aldı. 

Borussia Dortmund’un sakatlığı bulunan Jadon Sancho’dan yoksun olduğu maça Salih Özcan 11’de başladı. İlk 10 dakikası oldukça kısır geçen mücadelede Dortmund topa daha çok sahip olan taraftı. Karşılaşmanın 15’inci dakikasında Schlotterbeck tribündeki Heidenheim taraftarlarını heyecanlandırdı. Savunmada pas hatası yapan Dortmund stoperinin topunu kazanan Kleindienst sol ayağıyla kaleyi yokladı fakat top direğin dibinden dışarı çıktı. Hemen iki dakika sonra bir kez daha etkili gelen ev sahibi ekip tekrar gol şansı yakaladı ama kafa vuruşu yapan Kleindienst yine fileleri bulamadı. 

Galatasaray için ‘Karadeniz’ demek üç puan demek…Galatasaray için ‘Karadeniz’ demek üç puan demek…

Devamında Heidenheim’ın baskısını kıran Dortmund Donyell Malen’le üstünlük sayısını buldu fakat VAR incelemesine giden gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. İlk yarının kalanında iki takım da üretmekte zorlanınca soyunma odasına golsüz eşitlikle gidildi. 

İkinci yarıya siyah-sarılılar hızlı başladı. 49’uncu dakikada Moukoko’nun servisinde topla buluşan Malen sağ ayağıyla etkili bir vuruş yaptı fakat savunma son anda müdahalede bulununca top kornere çıktı. 59’da üç değişiklik birden yapan Dortmund’da Salih Özcan kenara gelirken Emre Can oyuna dahil oldu. Hemen iki dakika sonra Heidenheim teknik direktörü Frank Schmitt de oyuna dokunuşta bulunda. Maça ilk 11’de başlayan Türk asıllı Alman futbolcu Eren Dinkçi kenara gelirken yerine Kevin Sessa girdi. 

Galatasaray'a Samsun'da 11 dakika yettiGalatasaray’a Samsun’da 11 dakika yetti

Dortmund, 86’ncı dakikada Füllfrug’la gole yaklaştı fakat kalesine çok sert gelen şutta Heidenheim file bekçisi Müller, Alman Milli Takımı santrforuna geçit vermedi. Baskısını sürdüren siyah-sarılılar 88’de bir kez daha penaltı bekledi fakat elle oynama itirazları hakem tarafından dikkate alınmadı. 

Karşılaşmanın sonuna oynanmayan süre olarak en az beş dakika eklendi. Uzatma periyodunun hemen başında uzun süredir savunmasına çekilen ev sahibi ekip etkili geldi. Sağ kanattan yapılan ortaya Florian Pick kafasıyla vurdu. Sol direğe doğru süzülen top kaleci Schimmer’in plonjonunun yanından auta çıktı. Kalan sürede başka pozisyon yaşanmadı ve Heidenheim ile Dortmund karşılaşmadan birer puanla ayrıldı. 

TFF 'sakatlık' dedi, hakem emekliliğini açıkladıTFF ‘sakatlık’ dedi, hakem emekliliğini açıkladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.