Racing Bulls’ta Ricciardo’nun koltuğu Liam Lawson’a geçti

Singapur GP'nin ardından Formula 1'e gayri resmi vedasını eden Daniel Ricciardo'nun ayrılığı resmiyete döküldü. Racing Bulls, sezonun geri kalanınca aracı Liam Lawson'ın süreceğini açıkladı.

Spor 26 Eylül 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
RB'de Ricciardo gitti, Lawson geldi.

Red Bull yıllarında Vettel ve Verstappen gibi isimlere takım arkadaşlığı yapıp yedi kez de yarış kazanma başarısı gösteren Daniel Ricciardo’nun kariyeri Milton Keynes merkezli takımdan ayrılmasının ardından istediği gibi gitmedi. Renault ve McLaren’da geçirdiği sezonlarda beklentilerin altında kalan Avustralyalı, 2022 yılı bitimiyle birlikte koltuksuz kaldı. 2023 sezonunda şaşalı günlerine dönebilmek umuduyla Red Bull’un pilot takımı Alpha Tauri’nin kokpitine sezon ortasında oturan Ricciardo’nun performansı takımın isminin Racing Bulls’a dönüşmesinin ardından da iyileşme göstermedi.

Genç takım arkadaşı Yuki Tsunoda’nın bir yıllık dönemde gerisinde kalan Ricciardo için 2024 Singapur Grand Prix’si kariyerinin son yarışı oldu. Vedasını en hızlı turu atarak yapan Avustralyalı pilotun ayrılığı resmen açıklandı. Racing Bulls’tan yapılan paylaşımda tecrübeli pilota teşekkür edildi. Takım patronu Laurent Mekies ise Ricciardo hakkında, “Daniel takıma alabildiğine yetenek ve deneyim kattı. Onun da etkisiyle takım gelişti ve güçlü bir ruh oluştu. Kendisini her zaman iyi hatırlayacağız ve yeri Red Bull ailesinde sürekli özel kalacak. Teşekkürler Daniel” dedi.

Koltuğun yeni sahibi Liam Lawson

RB takımı Ricciardo’nun yerine koltuğu devralacak ismi de açıkladı. Red Bull’un kardeş takımında kokpit sezon sonuna kadar Liam Lawson’a emanet edildi. Ekleme hakkında da söz alan Laurent Mekies şunları söyledi:

“Liam’ın takıma tekrar dahil olmasından dolayı büyük memnuniyet içerisindeyim. O geçen sezon bizimle yarıştı ve zorlu şartlan altında iyi sonuçlar elde etti, takımı tanıyor. Red Bull ailesinden bir başka genç yeteneğin böyle bir adım attığını görmek harika. Sezonun geri kalanına odaklanmayı sabırsızlıkla bekliyoruz.”

Yeni Zelandalı Liam Lawson 2023 sezonunda sakatlanan Ricciardo’nun yerine beş yarışta start almış, toplam iki puan kazanmıştı.

Red Bull'a sonbahar geldi: Dökülen son yaprak Will CourtenayRed Bull’a sonbahar geldi: Dökülen son yaprak Will Courtenay

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.