Rahm ülkesi adına bir ilkin peşinde

İspanya’nın golf tarihinde Sergio García, Severiano Ballesteros ve José María Olazábal gibi büyük isimler var ancak hiçbiri bir sezon içinde iki majör turnuva kazanamadı. Rahm bu anlamda tarih yazmanın peşinde.

Spor 19 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Rahm, aynı sezon içinde ikinci majör turnuva zaferinin peşinde.

Golfte sezonun en formda ismi Jon Rahm, PGA Şampiyonası öncesi açıklamalarda bulundu. Augusta National’daki Masters’ı kazanan ve sezonun ilk majör turnuvasında zafere uzanan Rahm, ikinci büyük turnuvada da mutlu sona ulaşarak bir ilke imza atmak istiyor.

28 yaşındaki sporcu, “Aynı sene içinde hiçbir İspanyol iki majör turnuva kazanamadı mı? İşte bu, bu sezon önüme koyduğum hedef. Zafere giden yol her zaman bir yapı inşa etmekten geçer. Gelişim hiçbir zaman lineer ve düzenli olmaz. İnişler ve çıkışlar olur.” diyerek ‘Kral’ lakalplı golfçü Arnold Palmer’dan da alıntı yaptı.

Woods sakatlığı nedeniyle PGA Şampiyonası’nda yokWoods sakatlığı nedeniyle PGA Şampiyonası’nda yok

Rahm, grand slam yapmak yani aynı sene içinde dört majör turnuvayı da kazanmakla alakalı gelen soruya ise “Bu inanılmaz olurdu ancak şimdi şımarık bir şekilde konuşmak istemem, kariyerimin sonunda biriktirdiğim majör turnuva zaferlerinin sayısına odaklanmak daha doğru”  yanıtını verdi.

Rahm, dört turnuvayı birden kazanmak şöyle dursun, ülke tarihinde bir ilki gerçekleştirmek üzere aynı sezon içinde ikinci turnuva zaferine uzanmaya çalışacak. PGA Şampiyonası, İspanyolların çok da başarılı olduğu bir turnuva değil. Zira daha önceki 105 edisyonda İspanyol sporcular yalnızca 12 kez ilk 10’da yer alabildiler. Şampiyonada İspanyol olup zafere en fazla yaklaşan isimse Sergio Garcia. Garcia 2008’de 16. deliğe kadar lider gelmiş ancak bu delikte suya düşen top, zafer hayallerinin de suya düşmesine neden olmuştu.

Ritmin önemi, Masters’ta zaferin adı RahmRitmin önemi, Masters’ta zaferin adı Rahm

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.