Real direklere takıldı, Barcelona El Clasico’yu farklı kazandı: Arda için ameliyat ihtimali

Real Madrid'in tam 5 topunun direkten döndüğü, son bölümüne genç yıldız adayı Fermin Lopez'in damga vurduğu Dallas'ta oynanan El Clasico, 3-0 Baercelona üstünlüğüyle sona erdi. The Athletic Arda'nın tedavisiyle ilgili korkutan iddiayı ortaya attı.

Spor 31 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Barcelona, Real Madrid'i 3'ledi.

Dünya devlerinin ABD turu sürüyor. Şampiyonlar Turu kapsamında Dallas’taki devasa AT&T Stadyumu’nda karşı karşıya gelen Real Madrid ve Barcelona futbol severlere resital sundu. Hazırlık maçından çok önemli bir lig maçını andıran mücadeleye sahne olan karşılaşmada sakatlığı dolayısıyla Madrid’e dönen Arda Güler yer almadı. İki takımın da ideal diyebileceğimiz 11’lerle çıktığı mücadelede Barcelona, 15. dakikada olağanüstü serbest vuruş organizasyonu sonrası Ousmane Dembele’nin golüyle 1-0 öne geçti.

Real Madrid bu golden 5 dakika sonra penaltı kazandı. Vinicius Jr. Penaltı vuruşunu direğe nişanladı. İki takımın da yer yer gole yaklaştığı mücadelede ilk yarı 1-0 bitti. Real ikinci yarıda da rakip kaleyi daha fazla yoklayan tarafta ancak direk bir türlü izin vermedi. Barça’da oyuna sonradan dahil olan 2003 doğumlu La Masia çıkışlı yıldız adayı Fermin Lopez adeta şov yaptı. Lopez, Toni Kroos’un top kaybı sonrası buluştuğu topla rakip ceza alanı önünden Thibaut Courtois’yı mağlup etti ve 85. dakikada farkı 2’ye yükseltti.

Bu golden 6 dakika sonra bu kez mükemmel bir savunma arkası topu atan Lopez, Ferran Torres’in pozisyona girmesini sağladı. Ferran topu Courtois’dan aşırdı ve boş ağlara gönderdi. Barça’da Dallas’ta oynanan sezonun ilk El Clasico’sunu 3-0 kazandı. Real Madrid, maça saf 9 numara olmadan 4-4-2 dizilişi ve ön ikilide Vinicius-Rodrygo ile çıktı. Rakip kaleyi 29 kez yoklayan Madrid 5 kez direği nişanladı ve 5 kez kaleyi bulabildi.

Arda’ya plazma enjekte edilecek

Arda Güler, antrenmanda yaşadığı sakatlık sonrası Real Madrid’in ABD turunda forma giyemedi. Oyuncunun son olarak Barcelona maçta sahaya çıkması bekleniyordu ancak gelen kötü haberle Arda’yı sahada görme hayali suya düştü. Real Madrid, genç oyuncunun diz iç menisküsündeki sakatlığının tedavisi için Madrid’e geri döndüğünü belirtti.

The Athletic’te yer alan habere göre takımdan önce Madrid’e dönen Arda’ya plazma enjeksiyonu yapılacak. Oyuncunun dizi bu tedaviye de yanıt vermezse ameliyat edilecek.

Arda Güler sakatlandı, kamptan ayrıldıArda Güler sakatlandı, kamptan ayrıldı

Felaket tellalı Ripoll

Arda için tüm futbol severler en kısa sürede iyileşmesi adına duacı olurken İspanyol Marca gazetesinin görüşüne başvurduğu spor yaralanmaları uzmanı Doktor Pedro Luis Ripoll “Arda Güler’in sakatlığı önemli gözüküyor. Tedavi süreci 3 ila 5 ay arasında sürecektir.” şeklinde görüş bildirdi. Arda’nın Barcelona maçında oynaması bekleniyordu ancak sakatlığı geçmeyince Madrid’e erken döndü. Tek temenni, Ripoll’un yazdığı senaryonun gerçeğe dönüşmemesi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.