Real ve Bayern’in hesabı Bernabeu’ya kaldı

Şampiyonlar Ligi'nde yarı final ateşi Allianz Arena'da yanmaya başladı. Almanya'da oynanan maçta Bayern Münih ve Real Madrid 2-2 berabere kaldı.

Spor 1 Mayıs 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Bayern Münih ve Real Madrid 2-2 berabere kaldı.

Şampiyonlar Ligi yarı final eşleşmesinde Bayern Münih ve Real Madrid karşı karşıya geldi. Allianz Arena’da 75 bin Bavyeralının yarattığı muazzam atmosfer altında başlayan maça ev sahibi Bayern baskılı başladı.

Henüz ilk dakikada Kane’in pasıyla Sane net bir fırsat yakaladı ancak Alman futbolcunun şutunda kaleci Lunin gole izin vermedi. Dakikalar yediyi gösterirken Kane’in kazandığı top sonrası Sane bir kez daha şut şansı yakaladı ancak top bu kez de üstten dışarı gitti. İlk 20 dakikası Bayern Münih’in mutlak hakimiyetinde geçen maçta Real Madrid’in büyüsü sahnelendi. 24’te Toni Kroos’un muhteşem ara topu sonrası kaleci Neuer’le karşı karşıya kalan Vinicius sağ ayağının içiyle net bir vuruş yaparak fileleri sarstı ve takımını deplasmanda 1-0 öne geçirdi. Mücadelede soyunma odasına bu skorla gidildi.

İkinci yarıya İspanyollar etkili girdi. 50’nci dakikada Bellingham’ın pasıyla ceza sahası sol çaprazından topla buluşan Toni Kroos topa yatarak uzak köşeyi denedi ancak Manuel Neuer adeta foto muhabirlerine poz vererek nefis bir kurtarışa imza attı. Bu pozisyonun üç dakika sonrasında sağ taraftan çalımlarla kale sahasına giren Leroy Sane yakın direğe çektiği çok sert şutta Lunin’i mağlup ederek şeytanın bacağını kırdı ve maçta skora denge getirdi.

Gol sonrası ivmeyi arkasına alan Bayern 56’da Lucas Vasquez’in Musiala’ya yaptığı faul sonrası penaltı kazandı. Topun başına geçen Harry Kane top ve kaleciyi ayrı köşelere göndererek dört dakika içinde takımını yenik durumdan öne geçiren golü atmayı başardı. Bu dakikadan itibaren Real Madrid maçtaki kontrolünü ele aldı. Buna karşın 67’de kullanılan korner sonrası Eric Dier kafa vuruşuyla farkı ikiye yükseltmeye çok yaklaşsa da kaleci Lunin takımını maçta tutmayı başardı. 80’de oyuna sonradan giren Luka Modric’in attığı derin topu ceza sahası içinde kontrol eden Vinicius kaleyi yokladı ancak Neuer topu kornere çeldi. Bu pozisyonun iki dakika sonrasında Kim Min Jae 18 içinde Rodrygo’yu indirince eflatun-beyazlılar penaltı kazandı. Vuruş için beyaz noktaya topu diken Vinicius ortaya yaptığı vuruşta hedefine ulaşarak kendisinin ve takımının ikinci golünü attı ve skoru 2-2’ye getirdi. Maçın kalan süresinde iki takım da üstünlük sayısı için çaba sarf etse de başarılı olan taraf çıkmadı. Bayern Münih ve Real Madrid arasında oynanan bu muhteşem Şampiyonlar Ligi yarı final maçı 2-2 sona erdi.

Maça yedekler arasında başlayan Arda Güler karşılaşmada süre almadı. Karşılaşmanın rövanşı 8 Mayıs Çarşamba günü Madrid’de oynanacak ve finale yükselen taraf belli olacak.

Pana'nın geri dönüşü yetmedi, Maccabi seride 2-1 öne geçtiPana’nın geri dönüşü yetmedi, Maccabi seride 2-1 öne geçti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.