Red Bull’a sonbahar geldi: Dökülen son yaprak Will Courtenay

Adrian Newey'i Aston Martin'e, Jonathan Wheatley'i ise Audi'ye kaptıran Red Bull'da bir ayrılık daha yaşandı. Baş stratejist Will Courtenay, McLaren'ın yeni sportif direktörü oldu. Şampiyon kadrosu bir bir eksilen Red Bull'da Horner'ın ekibi eridi.

Spor 25 Eylül 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Red Bull'da bir isim daha yuvadan kanatlandı.

Max Verstappen’in sürdüğü araçla Formula 1’in son yıllarına damga vuran Red Bull’da takım patronu Christian Horner’ın taciz skandalıyla başlayan yaprak dökümü yeni bir boyuta taşındı. Takımın kurulduğu günden beri ana kadronun temelini oluşturan sportif direktör Jonathan Wheatley’i Audi’ye, Formula 1’in tarihindeki en büyük mühendislerden biri olan Adrien Newey’i ise Aston Martin’e kaptıran Milton Keynes merkezli takımda bir ayrılık daha yaşandı. Red Bull Baş Stratejisti Will Courtenay son dönemde en büyük rakip haline dönüşen McLaren’la anlaştı.

Jaguar döneminde kadroya dahil olup devamında Red Bull’a dönüşünde de koltuğunda oturmayı sürdüren Courtenay hem Vettel hem de Verstappen’in yaşadığı şampiyonlukları strateji bölümünün en yetkili ismi olarak katkı sunmuştu. Courtenay, McLaren’daki görevine 2026 sezonuyla birlikte başlayacak.

McLaren’ın son dönemdeki yükselişinde ön plana çıkan isimlerden biri olan takım müdürü Andrea Stella bu yeni ekleme hakkında şöyle konuştu:

“Will Courtenay’ı takımımıza katmış olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Deneyimi ve tutkusu onu bu görevi yapmak adına ideal isim haline getiriyor. Takım olarak yolculuğumuzda önemli bir aşamanın içerisindeyiz. Galibiyetler ve şampiyonluklar için yarışmayı sürdürürken Will’in güçlü ekibimize harika katkılar sağlayacağından eminiz.”

Red Bull’dan Adrien Newey Mart 2025 itibariyle Aston Martin ceketini üzerine geçirecek. Takıma uzun yıllardır sportif direktör olarak hizmet veren Jonathan Wheatley ise gelecek sezondan itibaren Sauber’e geçip takımın Audi’ye dönüşümünde başrolü oynayacak. Red Bull’da yaprak dökümü yaşanırken Max Verstappen’in geleceğine dair dedikodular da gündemde sürekli yer edinmeyi sürdürüyor.

Sen aydınlatırsın geceyi: Singapur'da zafer Norris'inSen aydınlatırsın geceyi: Singapur’da zafer Norris’in

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.