Ricky Rubio basketbola ara verdi

NBA’de forma giyen ve son olarak Cleveland Cavaliers’ta oynayan İspanyol gard Ricky Rubio, mental sorunları nedeniyle profesyonel kariyerine ara verdiğini açıkladı.

Spor 6 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Rubio basketbola ara verdi.

Simone Biles efsanesi jimnastik sporunun tarihte gördüğü en büyük sporculardan biri olarak değerlendiriliyordu. Biles, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda psikolojik olarak altına girdiği yükün ağır gelmesi sebebiyle spora ara verdi. Naomi Osaka da henüz genç yaşında çıktığı başarı basamaklarından psikolojik rahatsızlıkları nedeniyle inmeye karar verdiğinde tenisin rakipsiz isimlerinden biriydi.

Dünya sporu, mental problemler nedeniyle profesyonel yaşantısına ara veren isimlerin sayısındaki artışla dikkat çekiyor. Bu isimlere bir yenisi bu kez basketboldan eklendi. 32 yaşındaki İspanyol gard Ricky Rubio, yaşadığı mental problemler nedeniyle basketbola ara verdiğini açıkladı. Rubio “Mental sağlığımı korumak için profesyonel spor hayatımı durdurmaya karar verdim. İspanya Basketbol Federasyonu’na bütün destekleri için teşekkür ederim. Kararımı anlayışla karşıladılar. Bugün aile, her şeyden daha anlamlı geliyor. Bu anlarla yüzleşebilmem ve zamanı geldiğinde daha fazla bilgi verebilmem için mahremiyetime saygı gösterilmesini rica ediyorum.” dedi.

Basketbol kariyerine 2011-12 sezonundan beri NBA’de devam eden Rubio, Barcelona altyapısında yetişti. İspanyol, NBA’de Minnesota Timberwolves, Utah Jazz, Phoenix Suns ve Cleveland Cavaliers gibi takımların formasını terletmişti. Oyuncu, milli takımıyla iki kez Avrupa şampiyonu, bir kez dünya şampiyonu oldu. Biri gümüş diğeri bronz olmak üzere iki olimpiyat madalyası elde etti.

Phoenix Mercury, annelik iznindeki Skylar Diggins-Smith'e tesislerini kapatmışPhoenix Mercury, annelik iznindeki Skylar Diggins-Smith’e tesislerini kapatmış

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.