Rıza Kayaalp tuş oldu! Rekor fırsatı kaçtı

Daha önce 12 kez Avrupa Şampiyonası altın madalyası kazanan Rıza Kayaalp tüm zamanların en fazla altın madalya alan Avrupalı güreşçisi olmak için Semenov'la karşılaştı. Kayaalp tuş olarak yenildi ve rekor fırsatını kaçırdı.

Spor 13 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Rıza Kayaalp, rekor fırsatını finalde kaçırdı.

Yalnızca Türk güreşinin değil bu sporda kıta tarihinin en özel isimlerinden Rıza Kayaalp 130 kiloda rekor kırmak için mindere çıktı. Daha önce 12 kez Avrupa Şampiyonası altın madalyasını boynuna geçiren Kayaalp, 13. madalya için sahne aldı.

Milli güreşçi, Bükreş’te 130 kiloda son 16 turunda Norveçli Oskar Marvik’i 9-0, çeyrek finalde Ermeni David Ovasapyan’ı 5-0 yendi, yarı finalde ise Azerbaycanlı Beka Kandelaki’yle 2-2 kalmasına rağmen son puanı alma avantajıyla finale çıktı.

Rıza Kayaalp finalde Semenov’la karşılaştı. Mücadeleye iyi başlayan deneyimli sporcu karşılaşmanın henüz başında 1-0’lık üstünlüğü ele geçirdi. Ancak maçın ikinci kısmında Semenov atak başladı, Rıza’yı ters ayakta yakalayan sporcu tuşla maçı sonlandırdı ve altın madalyanın sahibi oldu. Gümüş madalya alan Rıza Kayaalp, Karelin’in rekorunu kıramadı.

Rekor için gelmişti

Kayaalp karşılaşma ardından “13. altın madalyayı kazanmayı çok istiyordum. Bir anlık boşluğuma geldi. Oyunu soğutmam gerekiyordu. Olimpiyat Oyunları’na hazırlanmaya devam edeceğiz. Gelecek sene Avrupa Şampiyonası’na katılmak rekor açısından artık boynumuzun borcu oldu” dedi.

Son olarak Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de gerçekleştirilen Avrupa Güreş Şampiyonası’nda mindere çıkan Rıza, grekoromen stil 130 kiloda Azeri rakibi Sabah Şeriati’yi son anlarını sakat sakat geçirdiği final mücadelesinde 2-1 mağlup etti ve 12. Avrupa şampiyonluğuna uzandı. Rıza, 2022’de aldığı altın madalyanın ardından yaptığı açıklamada, “Aleksandr Karelin büyük bir efsane, asrın şampiyonu. Onun 12 altın madalyası var. Rekoruna yetişebilmek gurur verici olacak” demişti. Rıza, o rekoru kırmış ve asrın en iyi güreşçileri arasına tartışmasız şekilde adını yazdırmıştı. İşte o Kayaalp rekor fırsatını elinden kaçırdı.

İki gümüş daha geldi

Kayaalp bugün finalde mindere çıkan tek milli sporcu değildi. Erkekler 77 kiloda sporcumuz Yunus Emre Başar, final mücadelesinde rakibi Amoyan’a mağlup oldu ve kürsünün ikinci basamağında yer aldı.  Erkekler 87 kiloda Ali Cengiz, finalde Komarov’a mağlup oldu ve kürsünün ikinci basamağına yerleşti.

82 kiloda 18 yaşındaki Alperen Berber ise büyük bir başarıya imza atarak Bulgar rakibini mağlup etti ve adını finale yazdırdı.

Halterde iki kadın, üç altın, bir rekor... Bu gurur Türkiye'ninHalterde iki kadın, üç altın, bir rekor… Bu gurur Türkiye’nin

Muammer Şahin koparmada Avrupa şampiyonuMuammer Şahin koparmada Avrupa şampiyonu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.