Ronaldo krizi… Kişiye özel uygulama iddiası İran’ı karıştırdı

Tahran'da oynanacak Asya Şampiyonlar Ligi Persepolis - El Nassr maçı öncesi ortam gerildi. İran'da mecvut internet kısıtı olmasına rağmen Ronaldo'ya tanınacak özel imkan tepkilere neden oldu.

Spor 16 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
El Nassr forması giyen Ronaldo, Tahran'da maça çıkacak.

Portekizli dünya yıldızı Cristiano Ronaldo’nun forma giydiği El Nassr 19 Eylül’de Asya Şampiyonlar Ligi’nde İran’ın Persepolis takımına konuk olacak. Tahran Azazi Stadı’nda yapılacak maç öncesi Ronaldo’ya internete rahatça girmesi için özel bir sim kart verileceği iddiası İran’da rahatsızlık yarattı. Ülkede internet erişiminde kısıtlama bulunuyor ve milyonlarca kişi yasaklanan sitelere girebilmek için VPN kullanıyor.

İranlılar Cristiano Ronaldo'yu seyredemeyecekİranlılar Cristiano Ronaldo’yu seyredemeyecek

Persepolis Başkanı Reza Derviş, “İtibarımızı lekelemek isteyen bazı kişiler, futbolculara filtresiz internete erişimleri olmayacağı için İran’a gelmemelerini söylüyor. Irancell’in CEO’su ile konuştum ve ona oyunculara ve personele İran’a girdikleri andan ayrıldıkları ana kadar kullanabilmeleri için sınırsız internet içeren Irancell SIM kartları vermek istediğimizi söyledim” dedi. Bu sözlerin ardından Ronaldo için özel uygulama yapılması tartışma yarattı.

Cristiano Ronaldo’dan Fas’a otel yardımıCristiano Ronaldo’dan Fas’a otel yardımı

Tepkilerin büyümesi üzerine İran Kültür ve Turizm Bakanı İzzetullah Zargami açıklama yaptı. Zargami, maç için ülkeye gelecek Suudi ekibi El Nassr’ın futbolcusu Ronaldo’nun ailesi ve dostlarıyla görüşmek için İran’ın yerel mesajlaşma uygulamaları kullanması gerektiğini söyledi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.