Rönensans yarım kaldı! Boynu bükük İtalya

Tarihinde ilk defa 3 kupada 3 finale çıkan İtalyan takımları Avrupa'dan eli boş döndü. Inter, Roma ve Fiorentina final maçlarını kaybetti.

Spor 12 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Inter futbolcuları bitiş düdüğüyle adeta yıkıldı.

Avrupa’da Orta Çağ’dan sonra 14. yüzyıl ile 17. yüzyıl arasında kültürel, politik, bilim, siyasi, eğitim ve mimari alanlarda yenilikler yapılırken o döneme Rönesans dendi. Rönesans teriminin kelime anlamı ‘yeniden doğuş’ demek. İtalya futbolu da Inter’in 2009-2010 sezonunda Şampiyonlar ligi’ni kazanmasının ardından adeta ‘Orta Çağ’a döndü. Avrupa’da kupa alamadan sezonlar geçti. Bu döngü geçen sezon Jose Mourinho’nun Roma’nın Konferans Ligi’ni almasıyla kırıldı. Bu sezonsa İtalya futbolu yeniden doğdu. Üç kupada üç ayrı takımla finale yükseldi.

İstanbul Manchester mavisi! Şampiyon...İstanbul Manchester mavisi! Şampiyon…

Tarihte ilk kez 3 ayrı Avrupa kupası finalinde 3 farklı takımla temsil edilen İtalyanlar umduğunu bulamadı. UEFA Avrupa Ligi finalinde Sevilla ile karşılaşan Roma, rakibine penaltı atışlarıyla yenildi.

UEFA Avrupa Ligi'nin Sefiri Sevilla, 7. kez şampiyon!UEFA Avrupa Ligi’nin Sefiri Sevilla, 7. kez şampiyon!

Avrupa Konferans Ligi finalinde Fiorentina, son dakika golüyle West Ham United’a 2-1’lik skorla boyun eğdi. Son olarak Inter’in Şampiyonlar Ligi finalinde Manchester City’ye boyun eğmesiyle İtalyan takımları finallerde 3’te 0 çekti.

Konferans'a son bağlanan West Ham United oldu: Şampiyon...Konferans’a son bağlanan West Ham United oldu: Şampiyon…

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.