Rusya U17 takımları artık turnuvalarda yer almayacak

Ukrayna, geçtiğimiz hafta UEFA'nın, Rusya'nın U17 takımlarının Avrupa müsabakalarına katılabileceğini duyurmasının ardından boykot açıklaması yapmıştı. UEFA dün yaptığı toplantının ardından Rusya’yı men ettiğini açıkladı.

Spor 11 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
UEFA Rusya kararında geri adım attı.

Geçtiğimiz hafta UEFA, Rusya’nın U17 takımlarının Avrupa müsabakalarına katılabileceğini açıkladı. Bu açıklamanın ardından Ukrayna protesto amaçlı Rusya ekiplerinin yer aldığı turnuvalara takımlarını göndermeme kararı aldı. Ukrayna Spor Bakanlığı, Ukrayna ve Rusya arasındaki savaştan dolayı ulusal spor kulüplerinin, Rusya ve Belarus’un olduğu herhangi bir turnuvaya katılmalarını yasaklamıştı.

UEFA, tartışmaların ardından internet sitesinden bir açıklama paylaştı. Açıklamada “Sorumluluğu yalnızca yetişkinlere ait olan eylemlerden dolayı çocukların cezalandırılmaması gerekiyor. Rusya U17 takımları bu sezon boyunca UEFA müsabakalarına yeniden kabul edilecekler” sözleri yer aldı.

UEFA'dan Rusya'ya ilk yeşil ışık geldiUEFA’dan Rusya’ya ilk yeşil ışık geldi

Ukrayna Futbol Federasyonu daha sonra diğer Avrupa futbol federasyonlarına bir mektup yazarak Rusya’nın 17 yaş altı takımlarına karşı maçları boykot etmelerini istedi ve yasağın kısmen kaldırılmasının “tehlikeli ve korkutucu bir eğilim” olarak nitelendirdi. Ukrayna’nın yanı sıra, İngiltere, İsveç, Polonya, Danimarka ve Norveç de Rusya’nın bulunduğu bu turnuvaları boykot edeceğini açıkladı.

UEFA, dün yapılan toplantıdan sonra açıkladığı kararda Ukrayna’nın hassasiyetine dikkat ettiğini açıkladı ve UEFA 2024 U17 Erkekler Avrupa Şampiyonası ve 2024 U17 Kadınlar Avrupa Şampiyonası’ndan Rusya U17 milli takımını men etti.

UEFA’dan İsrail kararı: Ülkedeki tüm maçlar ertelendiUEFA’dan İsrail kararı: Ülkedeki tüm maçlar ertelendi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.