Sabri Sarıoğlu’ndan Selçuk İnan’a sert sözler: Kaptanlık pazarlığı yapmış

15 yıldan uzun süre Galatasaray forması giyen ve kaptanlık da yapan Sabri Sarıoğlu, kadro dışı kaldığı dönemle alakalı konuştu. Sarıoğlu, o dönem Selçuk İnan’ın kaptanlık pazarlığı yaptığını belirtti.

Spor 17 Mart 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Sabri Sarıoğlu Galatasaray kariyerindeki gerçekleri açıkladı.

Sabri Sarıoğlu 2001 yılında yükseldiği Galatasaray A Takımı’nda 2017’ye kadar forma giydi. Sayısız başarıya imza atan Sabri milli takımda da görev aldı. Sarıoğlu takımının kaptanlığına kadar yükseldi. Ancak 2014’te yaşanan süreçle beraber kadro dışı kaldı. Sabri bu süreci konuk olduğu YouTube programında Mehmet Demirkol’a anlattı.

Sarıoğlu, Cesare Prandelli göreve geldiğinde kadro dışı kaldığını ve bazı oyuncuların takımdan ayrılmasını istediğini açıkladı. Eski milli futbolcu “Kim olduğunu herkes biliyor zaten (Selçuk İnan). Bir kere görüştüm kendisiyle, ‘Kaptanlığı benden istesen sana verirdim’ dedim. Ben, üç ay kadro dışı kaldım, bir kere beni aramadı. Başkan Ünal Aysal’a çok yakın birinden öğrendiğim için kaptanlık pazarlığı yapıldığını, ilişkimi kestim. Sonra birlikte oynadık mı, oynadık. Saha içinde takım arkadaşımdı, aynı hedef için mücadele ediyorduk ama saha dışında görüşmüyorduk. Takımda oyuncular bir şampiyonluk için mücadele ediyor. Kimin ne kadar aldığı önemli değil; bazı oyuncu üç milyon alır, bazı bir milyon alır. Bunları hiçbir zaman sıkıntı etmem. Olanları içime attım, Galatasaray’da sorun çıkmasın diye. Hamza Hoca göreve geldi, geri dönmüştü, affedildim ve hemen takıma geri döndüm” dedi.

Fenerbahçe ile Galatasaray'ı barıştıracak 'ortak dost' meğer Sedat Peker'in eski bir yakınıymışFenerbahçe ile Galatasaray’ı barıştıracak ‘ortak dost’ meğer Sedat Peker’in eski bir yakınıymış

Sabri yönetimin değişmesi sonrası göreve gelen Abdürrahim Albayrak’ın kendisinden hiçbir yere röportaj vermemesini rica ettiğini her şeyin düzeleceğini söylediğini vurguladı. Söz konusu dönemde Prandelli ile yollar ayrılmış Hamza Hamzaoğlu ile devam edilmişti.

Sarıoğlu, Prandelli döneminde kadro dışı kalmasının önceki antrenör Mancini’nin raporu doğrultusunda gerçekleştiğinin belirtildiğini açıkladı. Eski milli futbolcu “Mancini böyle bir rapor hazırlamamış. Ben de biraz inat etmeye başladım, gitmiyorum diye. Bana gerçek sebebi söylenene kadar… Akşam beni aradılar, dediler ki, ‘Yarın 11.00’de antrenman var, bekliyoruz’, ‘Tamam’ dedim. Daha sonra ‘Saat 9.30 gibi gelirsen hoca seninle konuşmak istiyor’ dendi, ‘Olur’ dedim. Gittim, kapısını çaldım, tanışma faslı falan derken dedi ki, ‘Bu verilen kadro dışı kararında benim bir etkim yok, böyle bir karar vermedim’ dedi. Ben sözünü kestim, ‘Pardon, ben geçmişi konuşmak için gelmedim, geleceği konuşmak için geldim’ dedim. O da şaşırdı, ne kadar olgun bir insanmışsın diyerekten” diye anlattı.

Sabri antrenmana döndüğünde iki üç takım arkadaşının kendisine hoş geldin bile demediğini anlattı. Eski futbolcu takıma dönerken Albayrak’ın kendisine kaptanlığı yeniden alacağını söylediğini ancak bunun gerçekleşmediğini belirtti.

Galatasaray’dan 2017’de ayrıldıktan sonra Göztepe’de bir sezon kalan Sabri daha sonra futbolu bıraktı. Sarıoğlu an itibariyle kariyerine 18 yaş altı Milli Takım antrenörü olarak devam ediyor. Sarı-kırmızılı formayı 479 kez giyen eski kaptan Sabri Sarıoğlu 24 gol atıp 52 asist yaptı. Milli futbolcu altı Süper Lig, beş Süper Kupa, dört Türkiye Kupası kazandı.

Kanser tedavisi gören Daum sessizliğini bozdu: Kroos'un Milli Takım'da ne işi var!Kanser tedavisi gören Daum sessizliğini bozdu: Kroos’un Milli Takım’da ne işi var!

Milli Takım kadrosu açıklandı, beş isim 'siftah' dediMilli Takım kadrosu açıklandı, beş isim ‘siftah’ dedi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.