Sadettin Saran: Ali Koç bırakıyorum derse ben talibim

Fenerbahçe’de Başkan Ali Koç’un görev süresi 2024 Haziran ayında dolacak. Başkanlık seçiminde kimlerin aday olacağı merak konusuyken Sadettin Saran, Ali Koç’un devam etmemesi halinde göreve talip olduğunu açıkladı.

Spor 18 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Ali Koç'un devam etmediği senaryoda Sadettin Saran aday olacak.

Ali Koç 2018 yılında Fenerbahçe’de başkan seçildi. 3 Haziran tarihindeki seçimi Aziz Yıldırım’a karşı kazanan Koç o günden beri görevini ifa ediyor. İkinci döneminde olan yönetimin süresi 2024 Haziran ayında doluyor. Koç birkaç kez yeniden aday olmayacağını ve yeni gelen başkanı desteklemeye başlayacaklarını belirtti.

Kamuoyunda söz konusu başkanlık seçimine girmesi beklenen isimlerden Sadettin Saran açıklamalarda bulundu. Saran aday olup olmayacağı yönündeki soruya “Fenerbahçe’nin önünde şampiyonluğa giden bir yol var. Camiamnın birlik olması gerekiyor. Ali Koç’un arkasında olmamız gerekiyor. Fenerbahçe’yi kongre sürecime sokmak hata olur diye düşünüyorum. Ali Koç bu işi öğrendi. Devam etmesi gerekir. Kendisine de söyledim. Ben başkanlığı istiyorum. Ali Koç bırakıyorum derse biz talibiz. Şimdilik bu süreci hep beraber izleyeceğiz. Ali Koç çok şeffaf davrandı. Ali Koç iyi bir insan, iyi bir Atatürkçü, iyi bir Fenerbahçeli. Devam etmiyorsa topumuzla tüfeğimizle hazırız.” dedi.

Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş Avrupa’da hazine bulduGalatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş Avrupa’da hazine buldu

Saran 2002-03 sezonunda Vladimir Beschastnykh transferi sürecinde kulüpten ihraç edilmiş, ihracı haksız görüldükten sonra yeniden kulübe dahil edilmişti. Saran o günlerle ilgili “O zaman çok üzücü bir süreç. Şimdi iyi ki olmuş diyorum. Beni lekelemek için yürütülmüş iftira propagandasıydı. Buna da ya yarım akıllılar ya da kötü niyetliler inandı. Karşı taraf bir tane bile belge koyamadı ve sonunda hak yerini buldu.” sözlerini söyledi.

Saran yönetimindeki Saran Yayın Grubu son yayın ihalesinde teklif yapmış ancak TFF tarafından kabul görmemişti. Konuyla alakalı görüş belirten Saran “Tarihi bir fırsat kaçtı. O ihalede tek teminat mektubu veren firma bizdik. Kazanan kuruluş da vermedi. Biz orada bir formül sunduk. Bugüne kadar kulüpler yayıncının esiri olmuş. Gelin bir şirket kuralım, yayını buraya koyalım. Yayının sahibi olun dedik. Üzerine verdiğimiz de rakam vardı, şu an kazanılanın üzerinde. Bir de üzerine geliri paylaşalım dedik. Bazıları çok net anladı. Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor, Sivasspor, Göztepe, Adana Demirspor başkanları iyi anladı. Diğerleri maalesef anlamadı. Yeni açılacak ihaleyle ilgili mevcut yönetim Mehmet Bey, bir önceki yönetimden bu konuya daha vakıf. İnşallah bu seferki daha iyi olur. Bizim girip girmeyeceğimiz hayırlısı…” ifadelerini kullandı.

Konferans'ın 'Kadı'sı: FenerbahçeKonferans’ın ‘Kadı’sı: Fenerbahçe

TFF başkanlığına aday olma ihtimali de sorulan Saran “Fenerbahçe başkanlığı dışında bir şey düşünmüyorum.” dedi. Saran Fenerbahçe’de amatör branşlara önem vermeyi sürdüreceğini açıkladı.

Geçmişte Fenerbahçe’yle yollarının ayrıldığı dönemde Borussia Dortmund girişiminde bulunan Saran “Bana çok şey kattı. Ben Fenerbahçe’den istifa ettikten sonra böyle bir fırsat çıktı. Dortmund’un 81 bin kapasitesi var 79 bine oynuyor. İncelediler, rapor sonucunda almaya karar verdik. Bayern Münih’in, Leverkusen’in başkanları ve Hamburg’un sahibi sen napıyorsun diye aradı. Biz bu fırsatı gördük ve riske girdik. Benim en büyük gurur kaynaklarından birisi oldu. Almanya’da gurbetçiler boynuma atlıyordu. Bild gazetesinde Dortmund’un ambleminin içinde her zaman Türk bayrağı vardı. Sonra protestolar oldu. Türk düşmanları başka şeylere sığınarak protesto etti. Sonra Dortmund’u Antalya’ya getirdim. Basın toplantısı yaptım, ertesi günü karanlıkların arkasından gelen prens Dortmund’u kurtarıyor diye yazdılar. Başarı geldikçe o zamanki başbakan baskı yaptı ve bir Türk’ü istemediler. Basında da sezinliyordum. Sonra da baskı yaptılar. Bugünkü tecrübem de yok, madem istemiyorsunuz dedim, çıktım. Bir hataydı. Bugün olsa çıkmazdım. Biraz duygusal davrandım. Güzel bir tecrübe oldu. Zidane ile görüştük Cannes için, bu saatten sonra da Fenerbahçe’den başka bir şey düşünmüyorum. Nuri Şahin, ben geldiğimde altyapıdaydı. Türkiye’de bir kulüp istiyordu büyük rakamlara, ben engel oldum. Bende ayrı bir yeri vardır. Prensipte anlaşılmıştı, ben engelledim. Nuri’yi severim. Nuri çok rol model olabilecek birisi. Onun ayrı bir yeri var.” açıklamasını yaptı.

Ali Koç: Erteleme kararı kulüplere sorulmadıAli Koç: Erteleme kararı kulüplere sorulmadı

Uğur Dündar: Ali Koç’a yapılan yakıştırma haksızUğur Dündar: Ali Koç’a yapılan yakıştırma haksız

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.