Şahika Ercümen rekorlara doymuyor: 106 metreye daldı!

Şahika Ercümen, Cumhuriyet'in 100'üncü yılına özel olarak Hatay'da yaptığı denemeyle paletsiz değişken ağırlık kategorisinde kendisine ait 105 metrelik dünya rekorunu geliştirdi ve 3 dakika 2 saniyede 106 metreye daldı.

Spor 17 Ekim 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Şahika'dan olağanüstü dalış ve 100. yıla özel dünya rekoru.

Cumhuriyet’in 100’üncü yılı sportif açıdan birçok başarıya sahne oldu. Özellikle Filenin Sultanları yaza damga vururken Mete Gazoz’un dünya şampiyonluğu, artistik cimnastik takımının olimpiyat vizesi, aerobik cimnastik takımının tarihteki ilk madalyasını alması gibi birçok başarı göğüs kabarttı.

Bu başarılardan sonuncusuna milli sporcu Şahika Ercümen imza attı. Encümen Hatay’da paletsiz değişken ağırlık kategorisinde dünya rekoru denemesi yaptı. Ercümen, kendisine ait olan 105 metrelik rekoru 106 metre ile geliştirdi. 3 dakika 2 saniye suyun altında kalan Encümen, “Bu bölge bizim için çok çok anlamlı. Deprem öncesinde de bu bölgedeydik, farkındalığında ve tanıtım projelerinde yer almak istiyorduk ama deprem sonrası devletimiz, kurumlarımız ve tüm halkımız insanüstü çaba göstererek yaralar sarılmaya çabalandı ve çalışmalar hala devam ediyor. Çok şükür ben de spor aracılığıyla katkıda bulundum. Dünya rekorunu başka yerlerde kırmak yerine Hatay’da, Yayladağı’nda kırmayı istedim. Bununla birlikte 100 kız çocuğumuza da eğitim desteği oluşturma projesi başlattık. Bugün de emeklerimizin karşılığını aldık. Bizim için bu bölge çok anlamlıydı. Cumhuriyetimizin 100. yılında dünya rekorunu Türkiye’ye, Hatay’a, Yayladağı’na kazandırdığımız için çok gururluyum, çok mutluyum” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.