Saiss’ten Güneş’e yaylım ateşi: Beşiktaş’tan onun yüzünden ayrıldım

Beşiktaş'tan Katar ekibi El Sadd'a transfer olan savunmacı Romain Saiss, ayrılığının sebebinin Şenol Güneş olduğunu belirtti ve tecrübeli teknik direktör için ağır ifadeler kullandı.

Spor 25 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Saiss'ten Şenol Güneş'e ağır sözler.

Romain Saiss, transfer döneminin Beşiktaş adına en çok tartışılan isimlerinden biriydi. Şenol Güneş’in, antrenmanlara çıkmak istemediğini belirterek eleştirdiği oyuncu, bir süredir kulüpten ayrılmak istiyordu. Beşiktaş, Faslı savunmacının 2.5 milyon Euro karşılığında Katar ekibi El Sadd’a transfer olduğunu duyurdu.

Saiss, ayrılığının ardından yeni takımına imza atmasıyla beraber çarpıcı açıklamalarda bulundu. Tecrübeli oyuncu ayrılık sebebinin Şenol Güneş olduğunu söyledi. Saiss “Beşiktaş’tan ayrılma kararı almamın kulüple, taraftarla ya da takım arkadaşlarımla hiçbir ilgisi yok. Tek sorun teknik direktörde. O geldiğinden beri, böyle bir insana güvenemeyeceğim için kendi kendime gitmem gerektiğini söylememe neden olan birikmiş şeyler oldu” dedi.

Volkan Demirel: Ligler başladığında ben cenaze arıyordum

Volkan Demirel: Ligler başladığında ben cenaze arıyordum

Saiss, Güneş’in basına farklı kendisine farklı konuştuğunu dile getirerek, “Her şey Dünya Kupası’nda başladı. Oradaki şeyler için beni suçladı. Yaptığım şeye katılmıyorsan sorun değil. Ama kendini iyi göstermek için basının karşısında farklı, özel olarak benle konuşurken farklı konuşamazsın. Benle özel olarak konuşurken iyi iş çıkardığımı ve benzer durumda olsa kendisinin de aynı şekilde davranacağını söyledi.” dedi.

Saiss devre arası transfer döneminde İngiltere’den teklif geldiğini, geri dönmek istediğini ancak takımın geri çevirdiğini söyledi. Faslı, transfer sezonunun sonuna gelindiğini ve yerine oyuncu bulmanın zor olmasından kaynaklı olarak Beşiktaş’ın bu teklifi kabul etmediğini söyleyerek “Ancak transfer döneminin sonunda, kulüp benim pozisyonum için solak bir stoper aldı ve hoca beni yedek kulübesine gönderdi. Bir takım arkadaşımın sakatlığı olmadan bir daha forma giyemeyeceğimi çok iyi biliyordum ve bir sezonu daha böyle riske atmak istemedim. Bana açıkça ‘Sen benim en iyi stoperimsin, hatta en iyi oyuncumsun’ dedi. Ben de ona ‘O zaman yedek kulübesinde olduğumu bana nasıl açıklarsın?’ diye sordum. Bir sorun varsa, bana söylemek zorundaydı.” şeklinde konuştu.

Onana'nın hedefi ligde şampiyonluk, Konferans Ligi'nde sona kadar gitmekOnana’nın hedefi ligde şampiyonluk, Konferans Ligi’nde sona kadar gitmek

Güneş Dünya Kupası döneminde Saiss’in sakat sakat oynamasını ve yarı finalde boy göstermesini eleştirmişti. 2022-23 sezonu başında Beşiktaş’a transfer olan oyuncu 26 maçta boy göstermiş ve 1 gol 2 asist yapmıştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.