Sakaryaspor’un başına Real Madrid’in eski yıldızı geçiyor

Sakaryaspor Kulübünde seçimli olağan kurulda başkanlığa Gökhan İn getirildi. İn, kongredeki konuşmasında teknik direktörlük görevi için Michel Salgado ile anlaştıklarını, eski Real Madrid yıldızının pazartesi şehre geleceğini açıkladı.

Spor 22 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Sakarya'da Salgado heyecanı.

Yeni Sakarya Atatürk Stadı’nda gerçekleştirilen kongrede, mevcut başkan Cumhur Genç aday olmazken, Gökhan İn ve Suat Çetin yarıştı. Başkan adayları İn ve Çetin’in konuşmalarının ardından genel kurul üyeleri, oylarını kullandı. Kullanılan 110 oyun 68’ini alan Gökhan İn, kulübün yeni başkanı oldu. Suat Çetin 23 oyda kalırken, 19 oy ise geçersiz sayıldı.

Gökhan İn başkanlığındaki yeni yönetim kurulunda şu isimler yer aldı:

Orhan Derlioğlu, Semih İlkis, Tolga Taş, Birol Tüfekçi, Ertan Çakıcı, Reha Metin Dişli, Ali Köseoğlu, Hüseyin Delen, Erdoğan Çakmak, Lokman Bozçalı, Serkan Kumral, Yunus Şahin, Turgut Emanetoğlu, Burhan Efe Tekin, Engin Küçük, Sertan Ciddi, Zafer Şentürk, Şaban Öztürk, Muhittin Altuntaş, Kaan Coşar, Nezih Namaz, Mustafa Gençler, Yücel Esen, Mehmet Yılmaz, Selçuk Alkaş.

Salgado müjdesini oylamadan önce verdi

Geçtiğimiz sezon play-off aşamasında Süper Lig’e çıkma umutlarını yitiren Sakaryaspor, sezonun büyük bölümünü Tuncay Şanlı yönetiminde geçirmişti. Mayıs ayında Coşkun Demirbakan göreve geldi ancak görev yaptığı iki maçta takımı Süper Lig’e çıkarma yolunda başarılı olamadı. Gökhan İn konu hakkında gelen soruya İspanyol ekolünü örnek aldıklarını belirttikten sonra “Michel Salgado ile görüştük, pazartesi günü için uçak biletini aldık, ekibimiz olumlu olumsuz yanlarını analiz edecekler, görüşeceğiz. Eğer başarılı olacağına inanırsak başımızın üzerinde yeri var” diye konuştu. Öte yandan İn, takımı kampa götürmek için Afyon ve Bolu’dan tesislerle görüşme gerçekleştirdiğini kaydetti.

Real Madrid’de yıllarca top koşturan savunmacı Salgado, Kıbrıs takımlarında Pafos FC’de stratejik danışman olarak görev üstlenirken iki kez geçici olarak teknik direktörlük koltuğuna da oturmuştu. Futbolculuk döneminde Celta Vigo altyapısından çıkan bek oyuncusu 10 sezon Real Madrid forması giymiş iki Şampiyonlar Ligi, dört LaLiga, bir UEFA Süper Kupası, üç İspanya Süper Kupası kazanmıştı.

Bir teknik direktör gelir ve her şey değişir: Göztepe yeniden Süper Lig'deBir teknik direktör gelir ve her şey değişir: Göztepe yeniden Süper Lig’de

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.