Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde casusluk iddiası

Geçtiğimiz hafta sonu Malaga’da gerçekleştirilen dörtlü final Telekom Baskets Bonn, Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde zafere uzandı. Yarı finalde Bonn’a elenen Tenerife’nin koçu Txus Vidorreta, rakiplerinin molalarda kendi benchlerine casusluk yaptığını açıkladı.

Spor 17 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Vidorreta'dan casusluk suçlaması.

Basketbol, futbol ve Amerikan futbolunda casusluk hikayeleri her zaman dillendirilir. Bazı önemli maçlardan önce rakip koçların taktiklerini almak ve anlamak adına izinsiz antrenman ziyaretleri dönem dönem gündemi meşgul eden konu başlıkları olmuştur.

FIBA Şampiyonlar Ligi dörtlü finalinin ardından Tenerife koçu Txus Vidoretta, Bonn’a karşı oynanan yarı final maçının ortasında benzer casusluğa maruz kaldığını anlattı. Vidoretta, “Bonn’un yaptığı üzücüydü. 7 senedir Şampiyonlar Ligi dörtlü finalindeyim. Geçen cuma yapılan çizginin aşıldığı noktaydı. Korkunç bir görüntüydü. Bu organizasyonda 100’den fazla maça çıkan ve dört kez Final Four yapan bir koç olarak hayal kırıklığına uğradım.”

Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde zafer Bonn’unBasketbol Şampiyonlar Ligi’nde zafer Bonn’un

Bonn koçu Tuomas Lisalo’nun yardımcılarından biri mola esnasında Tenerife benchine doğru gidip çizilen setleri incelemişti. Görüntüler kameralara aşağıdaki paylaşımda olduğu gibi yansımıştı.

Vidorreta, “Bunlar tekrarlanacaksa ve kırmızı çizgi çoktan açıldıysa molaların televizyonda yayınlanma konusunu tartışmaya açmalıyız. Bu tarz durumlar sporun normlarına uymuyor.” dedi.

Bonn, finalde Hapoel Jerusalem’i de mağlup edip şampiyon olmuştu. Tenerife ise ev sahibi Malaga’yı 84-79 mağlup edip üçüncü olmuştu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.