Şampiyonluğa ‘1’ var! Kırın şeytanın bacağını

Türkiye, daha önce üç kez kapısından döndüğü Avrupa şampiyonluğu için eski hocası Guidetti'nin çalıştırdığı ve şansımızın tutmadığı Sırbistan'ı yenmek zorunda. Final maçı bugün saat 21.00'de...

Spor 3 Eylül 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Filenin Sultanları 14 maçtır kaybetmiyor.

Filenin Sultanları, 2023 Avrupa Şampiyonası finalinde saat 21.00’de Sırbistan ile karşılaşacak. Belçika’nın başkenti Brüksel’deki Paleis 12 Salonu’nda oynanacak maç, 21.00’de başlayacak ve TRT 1’den canlı olarak verilecek.

Avrupa Şampiyonası’nda şeytanın bacağını kırmak istiyoruz

Filenin Sultanları, Avrupa Şampiyonası’nda üçüncü kez finale yükselmeyi başardı. Tarihinde 2003 ve 2019’da finalde mücadele eden milli takım, bu iki maçı da kazanamadı ve kürsünün ikinci basamağında yer aldı. Avrupa şampiyonalarında 2 gümüşün yanı sıra 3 de bronz madalyası bulunan Türkiye, Milletler Ligi şampiyonluğunun ardından “1” numara olarak katıldığı Belçika’daki organizasyonda da altın almaya sadece bir galibiyet uzaklıkta bulunuyor. Türkiye, ülkeler sıralamasında ilk basamakta yer alıyor.

İtalya basını öfkeli ama saygılı: Muhteşem Vargasİtalya basını öfkeli ama saygılı: Muhteşem Vargas

Üst üste 14. galibiyet

Filenin Sultanları, resmi maçlarda üst üste 14 maçtır yenilmiyor. Milletler Ligi’nde altın madalya alan ve bu organizasyonda son 6 maçını kazanan Türkiye, Avrupa Şampiyonası’nda da sahaya çıktığı 8 maçı galip bitirdi. Türkiye, bu 14 maçta rakiplerine sadece 6 set verdi.

Santarelli, 2’de 2 yapabilir

A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın başına geçtiği 27 Aralık 2022’de duyurulan İtalyan başantrenör Daniele Santarelli, Antalya’da düzenlenen Milletler Ligi’nin ilk haftasında oynanan Güney Kore maçıyla ilk müsabakasına çıktı. Santarelli yönetiminde çıktığı ligin ilk üç haftasında 12 karşılaşmadan 9 galibiyet alan milli takım, üçüncü sıradan finallere katılmaya hak kazandı. Milletler Ligi çeyrek finalinde son şampiyon İtalya’yı, yarı finalde de 3 altın madalyalı ev sahibi ABD’yi geçen Filenin Sultanları, Santarelli ile katıldığı ilk organizasyonu altın madalyayla tamamladı. Başantrenörlük kariyerinde ilk kez Milletler Ligi’nde altın madalya kazanan İtalyan başantrenör, Türkiye ile Avrupa Şampiyonası’nda altınla yazılmış ilk başarısını kariyerine eklemeye çalışacak. Santarelli, Hırvatistan ile Avrupa Ligi’nde iki gümüş, Sırbistan ile Kadınlar Milletler Ligi’nde bronz ve 2022 Kadınlar Dünya Şampiyonası’nda altın madalya aldı.

Polonya maçı sosyal medyada devam ediyor! Ebrar Karakurt ve Melissa Vargas'tan olay göndermePolonya maçı sosyal medyada devam ediyor! Ebrar Karakurt ve Melissa Vargas’tan olay gönderme

Türkiye finale nasıl geldi?

Turnuvada C Grubu’nda yer alan Türkiye ilk etap maçlarını Almanya’da yaptı. Sırasıyla İsveç, Azerbaycan, Yunanistan, Çekya veAlmanya’yı deviren Filenin Sultanları grup birincisi oldu ve son 16 turunda Belçika ile eşleşti. Ev sahibi Belçika’yı 3-1 yenen milliler çeyrek finalde Polonya’yı set vermeden mağlup etti. Yarı finalde son Avrupa şampiyonu İtalya karşısında 3-2’lik galibiyet Filenin Sultanları’nı finale taşıdı.

Olağanüstü zafer: Bir finalimiz var dostlar!Olağanüstü zafer: Bir finalimiz var dostlar!

Sırbistan finale nasıl geldi?

Sırbistan A Grubu’nda Ukrayna, Slovenya, Polonya, Macaristan ve Belçika’yı mağlup ederek 5’te 5 yaptı ve son 16 turuna kaldı. Son 16 turunda İsveç’i yenerek organizasyonun çeyrek finalinde Çekya’nın karşısına çıkan Sırbistan, yarı finalde de Hollanda’yı 3-1 geçerek adını finale yazdırdı. Olimpiyat Oyunları’nda ikincilik ve üçüncülüğü olan Sırbistan’ın dünya şampiyonalarında 2 altın, 1 bronzu, Avrupa şampiyonalarında ise 3 altın, 2 gümüş, 1 bronz madalyası bulunuyor.

2019’un rövanşı

Brüksel’deki final bir nevi 2019 yılının rövanşı olacak. Avrupa Voleybol Şampiyonası, 2019 yılında Macaristan, Polonya, Slovakya ve Türkiye’de düzenlendi. Ankara’da oynanan yarı final karşılaşmalarında Türkiye Polonya’yı, Sırbistan da İtalya’yı yenerek finale kaldı. Finalde Türkiye’yi 3-2 yenen Sırbistan, şampiyon olurken, milli takım gümüş, İtalya da bronz madalya kazandı.

Guidetti uzun süre Filenin Sultanları’nın antrenörlüğünü yaptı.

Guidetti’yi üzmek istiyoruz

Avrupa Şampiyonası’na 2019 yılında ev sahipliği yapan Türkiye’nin başantrenörlüğünü İtalyan Giovanni Guidetti yapıyordu. Zoran Terzic’in çalıştırdığı Sırbistan, Ankara’daki final karşılaşmasında Guidetti yönetimindeki Türkiye’yi 3-2 yenerek şampiyonluk kupasına uzandı. Sırbistan, Brüksel’de oynanacak finalde parkeye Guidetti yönetiminde çıkacak. Guidetti, kulüp kariyerinde Sultanlar Ligi ekiplerinden VakıfBank’ı çalıştırmaya devam ediyor.

Elif Şahin sahaya karakterlerini yansıttığını söyledi.

Elif Şahin: Benim için çok özel bir maç

Milli voleybolcu Elif Şahin, Türkiye Voleybol Federasyonu’nun internet sitesine yaptığı açıklamada “İtalya maçının kolay olmayacağını biliyorduk. Nitekim de öyle oldu. Geriden gelerek karşılaşmayı kazanmak her zaman zordur. Bu geri dönüşle birlikte sahaya karakterimizi yansıttığımızı düşünüyorum. Finale yükseldiğimiz için çok mutluyuz. Milli takım olarak inanılmaz bir yaz geçiyoruz. Benim için de çok özel bir final olacak çünkü milli takımla Avrupa Şampiyonası’nda ilk kez final oynayacağım. Heyecanlıyım. Tarihimizdeki ilk Avrupa şampiyonluğunu kazanıp bu heyecanı da ülkemize yaşatmak istiyoruz.”

Mazinde bir tarih yatar.... Yaşa Filenin SultanlarıMazinde bir tarih yatar…. Yaşa Filenin Sultanları

Boskovic meydan okudu: Üstünlüğümüz var

Sırbistan’ın yıldız voleybolcusu ve aynı zamanda Eczacıbaşı’nın kaptanı Tijana Boskovic, Mozzart Sport’a yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Türkiye ile ikinci kez final oynayışımız olacak. Harika bir takım, bence unutulmayacak bir yaz yaşıyorlar. Milletler Ligi’ni kazandılar, şimdi de büyük bir turnuvanın finalindeler. Özellikle önemli maçlarda onlara karşı pozitif bir üstünlüğümüz var, dolayısıyla 2019 yılını tekrarlayacağımız inancındayım.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.