Samsunspor da ‘hakem’ dedi

Süper Lig’in 23’üncü haftasında İstanbulspor’la deplasmanda 1-1 berabere kalan Samsunspor, maçtaki hakem yönetimiyle ilgili sert bir açıklama yayınladı. Sonuna kadar hak arayışını sürdüreceğini belirten kulüp yönetimi, TFF’yi göreve davet etti.

Spor 31 Ocak 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Samsunspor, İstanbulspor maçı sonunda hakem eleştirisi yayınladı.

Süper Lig’de geçtiğimiz hafta sonu İstanbulspor ve Samsunspor karşı karşıya geldi. Maç 1-1 sona erdi. Samsunspor’a puanı getiren gol ikinci yarıda Emre Kılınç’tan geldi. Maçta Ömer Faruk Turtay düdük çaldı, VAR’da Koray Gençerler, AVAR’da ise Ümit Öztürk vardı.

Kırmızı-beyazlı Karadeniz kulübü söz konusu karşılaşmanın hakemleriyle alakalı bir açıklama yayınladı. Açıklamada hak arayışlarının sonuna kadar devam edeceğini belirten kulüp özellikle VAR müdahaleleriyle alakalı şikayetlerini belirtti. Kulüpten yapılan açıklamada “Son zamanlarda müsabaka hakemlerinin özellikle Kulübümüz Samsunspor’a karşı neredeyse tüm müsabakalarda ilginç bir yaklaşımı bulunmakta, açık penaltı ve kırmızı kart olarak nitelendirilen çoğu pozisyon iyi niyeti aşacak şekilde göz ardı edilmektedir” dendi.

İstanbulspor karşılaşmasıyla alakalı olarak “Dün oynanan İstanbulspor karşılaşmasındaki skandal hakem kararları yine oynanan futbolun önüne geçmiştir. İlgili müsabakada açık bir şekilde iki penaltı ve bir kırmızı kart pozisyonu görmezden gelinmiştir. Daha vahim olan ise tartışmasın herkes tarafından penaltı olarak nitelendirilen iki pozisyonda müsabaka hakemi VAR’a dahi gitmemiş ve verdiği tüm kararlarla herkesin kafasında ciddi soru işareti oluşturmuştur. Açık şekilde kırmızı kart olarak nitelendirilen pozisyonda ise kulübümüz futbolcusunun dizine tabanla basılmıştır. Açık iki penaltı pozisyonunda VAR’a dahi gidilmemesi ve tabanla dize basma hareketinin göz ardı edilmesinin hiçbir açıklanabilir yanı bulunmamaktadır. Bu skandal kararlar sonucunda; tüm kulüp teknik ekip ve oyuncularımız ile fedakar cefakar taraftarlarımızın hakkı yenmektedir. Her zaman adil futbolu savunan Kulübümüz buna müsaade etmeyecek, haksız kararlar veren kişi ve kurumlar karşısında hakkını sonuna kadar arayacaktır” açıklaması yapıldı.

Kulüpten yapılan açıklama “Futbolda hakkaniyet, eşitlik ve adalet adına, Türkiye Futbol Federasyonu’nu bir kez daha gerekeni yapmaya davet ediyoruz” sözleriyle noktalandı. Teknik direktörlüğe Markus Gisdol’ün gelişi sonrası başarılı sonuçlar alıp küme düşme hattından kurtulan Karadeniz temsilcisi 26 puanla 14’üncü sırada bulunuyor.

Samsunspor'a puanı Emre Kılınç getirdiSamsunspor’a puanı Emre Kılınç getirdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.