Antalyaspor sevindi, Alanyaspor üzüldü

Spor Toto Süper Lig’in iki Antalya takımını karşı karşıya getiren maçta Antalyaspor, sahasında konuk ettiği Alanyaspor’u 3-1 mağlup etti.

Spor 15 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Antalya derbisinde Antalyaspor güldü

Spor Toto Süper Lig’de derbi kavramı o kadar esnedi ki aslında derbi olarak nitelendirilmemesi gereken maçlar dahi derbi klasmanına sokuluyor. Eskiden Ankaragücü ve Gençlerbirliği arasında ondan da çok eskiden İzmir’in köklü kulüpleri arasında oynanan maçlar artık Süper Lig arenasında yer almıyor.

Süper Lig arenasında yer alan Anadolu derbisi ise Antalya’nın iki ekibi Antalyaspor ve Alanyaspor arasında oynanan derbi. Bu iki ekip dün, Corendon Airlines Antalya Stadyumu’nda karşı karşıya geldiler.

Türk basınına duyuru! Türkiye'de James Rodriguez transfer sezonu resmen açıldıTürk basınına duyuru! Türkiye’de James Rodriguez transfer sezonu resmen açıldı

21. dakikada gol perdesini açan ekip Alanyaspor oldu. Konuk ekip Ahmed Hassan’ın golüyle 1-0 öne geçti. Ancak Antalya’nın yanıtı gecikmedi ve 27. dakikada Doğukan Sinik beraberliği sağladı. 39’da ise Alassane Ndao takımını öne geçiren golü kaydetti.

Mücadelenin 82. dakikasında Alanyasporlu Umut Güneş yaptığı hareketin ardından kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı. 10 kişi kalan rakibi karşısında Antalyaspor’u rahatlatan golse 86’da Amerikalı forvet Haji Wright’ın ayağından geldi. Antalyaspor bu golle sahadan 3-1 galip ayrıldı. Bu sonuçla beraber ev sahibi ekip puanını 32’ye yükseltti. Alanyaspor ise 32 puanda kaldı.

Aşkına karşılık verdi!Aşkına karşılık verdi!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.