Samsunspor’da Hüseyin Eroğlu gitti, işte yerine düşünülen isim

Samsunspor, kendilerini Süper Lig'e çıkaran teknik direktör Hüseyin Eroğlu ile yolları ayırdı. Başkan Yüksel Yıldırım, kafasındaki ismi açıkladı.

Spor 28 Eylül 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Hüseyin Eroğlu 6 hafta sonunda Süper lig'de galibiyet alamadan takıma veda etti.

Süper Lig’in yeni ekiplerinden Samunspor, ilk 5 haftada yalnızca 1 puan alabildi. Karadeniz ekibi, alınan kötü sonuçların ardından teknik direktör Hüseyin Eroğlu’yla karşılıklı anlaşarak yollarını ayırdı. Kulübünün internet sitesinden yapılan açıklamada ayrılık şöyle duyruldu: “Teşekkürler Hüseyin Eroğlu! 11 yılın ardından Süper Lig hasretine son veren Şampiyonluğumuzun mimarlarından Teknik Direktörümüz Hüseyin Eroğlu ile bugün yapılan görüşmelerin ardından iyi niyet ve profesyonellik çerçevesinde karşılıklı olarak yollarımızın ayrılması konusunda mutabakata varılmıştır. Kıymetli Hüseyin Eroğlu’na, Samsunsporumuza yaptığı katkılar ve yaşattığı mutluluklar için teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz.”

TFF’den Samsunspor-İstanbulspor kararıTFF’den Samsunspor-İstanbulspor kararı

Hüseyin Eroğlu 10 yıllık Altınordu kariyerinin ardından, geçtiğimiz sezon Bayram Bektaş’tan sonra Samsunspor’un başına geçti. 11 yıl aradan sonra Samsunpor’u Süper Lig’e çıkartan teknik direktör geçtiğimiz sezon 28 maçta 19 galibiyet 6 beraberlik ve 3 mağlubiyet aaldı, 2.25 puan ortalaması tutturdu.

Yüksel Yıldırım, teknik direktöklük için adaylardan birinin Sergen Yalçın olduğunu söyledi.

Başkan Yıldırım: Sergen Yalçın ile görüşüyoruz

Ayrılığın ardından Samsunspor’da yeni teknik direktör arayışı başladı. Başkan Yüksel Yıldırım, “Sergen Yalçın ile bir görüşme yaptık. Kadroya bakıp karar vereceğini söyledi. Düşünmek için süre istedi. Tabii şampiyon hoca, bunun da bir bedeli var. Orta yolu bulmaya çalışacağız. Kabul ederse Sergen hoca ile çalışmayı çok isteriz” dedi.

Sergen Yalçın futbol konuşurken 'Ben bekarım' dedirten videoSergen Yalçın futbol konuşurken ‘Ben bekarım’ dedirten video

Listelerinde yer alan Türk teknik direktörlerle anlaşma sağlanamazsa yabancı hocalara gideceklerini belirten Yıldırım, şöyle konuştu: “Yeni teknik direktör bulana kadar altyapı hocasından biriyle maçlara çıkacağız. Elimde olsa şu anda bir teknik direktör getiririm.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.