Samsunspor’da Yüksel Yıldırım vizyonu: Dunkerque’ü satın aldı

Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, Ligue 2 ekiplerinden Dunkerque’ü satın aldı. Yıldırım, Fransa Ligue 2’nin Süper Lig’le uyumlu olduğunu ve Samsunspor altyapısından yetişen oyuncuların da Dunkerque forması giymek üzere Fransa’ya gideceğini söyledi.

Spor 7 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Samsunspor Fransa'ya açıldı.

Yüksel Yıldırım, Samsunspor’un Süper Lig’e dönmesinde büyük pay sahibi kişilerden biri. Sahadaki futbolcular ve kenardaki futbol aklı kadar Yıldırım’ın da futbola ve kulübe bakış açısı Karadeniz ekibinin başarısında etken oldu.

Samsun’un futbol ailesi Süper Lig’e çıkmasının ardından Karadeniz’le veya Türkiye’yle sınırlı kalmayacak. Öyle ki Başkan Yüksel Yıldırım, Fransa Ligue 2 ekiplerinden Dunkerque’ü satın aldığını duyurdu. Başkan geçtiğimiz haftalarda bu kulübü satın alma aşamasında olduklarını taraflarla anlaştıklarını belirtmişti. Valenciennes takımıyla da görüştüklerini ancak buradaki ücretin karşılanmasının mümkün olmamasından kaynaklı olarak vazgeçildiğini açıklamıştı.

Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, Dunkerque’ü satın aldıSamsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, Dunkerque’ü satın aldı

Fransa zamanı

Başkanın yeni yatırımında baş aktörlerden biri de Türk futbolunun yakından tanıdığı isimlerden Demba Ba olacak. Yıldırım, daha önce Türkiye’de yapılmamışı yapmak ve yeni bir futbol modeli yaratmak adına bu adımları attıklarını ifade etti. Başkan “Merkezinde Samsunspor’un olduğu bir futbol ekosistemi kuruyorum. Samsunspor’un etrafında da uydu kulüpler olacak. Bu kulüplerin ilki Fransa’dan Dunkerque. Fransa 2’nci Ligi bize çok uyuyor. Oradan ülkemize iyi oyuncular geliyor. Dunkerque, bütçesi içinde hareket eden, kendi ayakları üzerinde duran, futbolcu yetiştiren, yetiştirdiği futbolcuyu öncelikle Samsunspor’a kiralayan ya da satan bir kulüp olacak” dedi.

Samsun’a ikinci Süper Lig sevinci: Basketbolda da şampiyonluk geldiSamsun’a ikinci Süper Lig sevinci: Basketbolda da şampiyonluk geldi

Yayılma sürecek

Yıldırım söz konusu modelin Fransa’yla ve hatta Avrupa kıtasıyla sınırlı kalmayacağını açıklayarak “Fransa ilk adım. Portekiz’den, Kolombiya’dan, Balkan coğrafyasından da kulüpler satın alacağım. Afrika ile kazan kazan mantığıyla yürüyen iş modeli oluşturacağım. Satın alma süreçleri tamamlandığında, sistem oturduğunda oyuncu üreten bir ekosistem olacak. Bundan en kazançlı çıkan da ana takımımız Samsunspor olacak” açıklamasında bulundu.

Başkan, Samsunspor altyapısından yetişen oyuncuların dil öğrenmeleri ve kendilerini geliştirmeleri için de Dunkerque’e gönderileceğini ve burada forma giyeceklerini belirtti. Samsunspor, eski Fenerbahçe Sportif Direktörü Damien Comolli’nin başkanlığını yaptığı Ligue 1 ekibi Toulouse ile de 3 seneyi kapsayan bir işbirliği anlaşması imzaladı.

Sergio Rico yoğun bakımdan çıktıSergio Rico yoğun bakımdan çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.