Samsunspor’dan tutuklu taraftarlarla ilgili açıklama: Meşru müdafaa

Samsunspor evinde Trabzonspor'u 3-1 mağlup etti. Maçın ardından iki takım taraftarları arasında Çarşamba ilçesinde istenmeyen olaylar yaşandı. İki Samsunspor taraftarı tutuklandı. Kulüp tutuklu taraftarlar hakkında açıklama yayınladı.

Spor 7 Mayıs 2024
Samsunspor, tutuklu taraftarlar hakkında açıklama yayınladı.

Samsun şehri 12 sene sonra Trabzonspor’u ağırladı. Karadeniz derbisinde rakibine karşı net bir oyun sergileyen Samsun sahadan 3-1 galip ayrıldı. Karşılaşmanın ardından stadyumda Trabzonspor’la özdeşleşen hamsiyle ilgili şarkı açılırken bazı Samsunsporlu taraftarlar olta hareketi yaparak galibiyeti kutladı. Maç öncesinde hissedilen gerginlik Trabzonspor kalecisi Uğurcan Çakır’ın galibiyeti kutlamak için sahaya giren Samsunspor teknik direktörü Markus Gisdol’e karşı yaptığı fiziksel temasla anlaşılıyordu adeta.

Ancak gerginlik bu anla sınırlı kalmadı. İki takımın taraftarları karşılaşma sonunda Çarşamba ilçesinde karşı karşıya geldiler. Çıkan olaylar sonrası iki Samsunspor taraftarı tutuklandı. Kulüp bu taraftarlarla alakalı açıklama yaptı. Taraftarların Samsun’a gelen tüm rakip takım taraftarına centilmence davrandığı ve misafirlerini kentte en iyi şekilde ağırladığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Ancak, kulübümüz ile Trabzonspor arasında oynanan müsabaka sonrası, Çarşamba ilçemizde bir saldırı olayı gerçekleştirilmiş ve ortaya çıkan olaylar sonrasında meşru müdafaada bulunan 2 taraftarımız emniyet güçlerimiz tarafından gözaltına alınmıştır. Hukukun üstünlüğüne inanan kulübümüz, gözaltına alınan iki taraftarımız serbest kalıncaya kadar konunun takipçisi olacaktır.”

Fenerbahçe ağır yaralı! Konya'da sıfıra sıfır... Elde var hüzünFenerbahçe ağır yaralı! Konya’da sıfıra sıfır… Elde var hüzün

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.