Sandro Zufic: Oğlumdan çok Livakovic’i görüyorum

Fenerbahçe'nin Hırvat kaleci antrenörü Sandro Zufic göreve başladıktan sonra ilk defa konuştu. Zufic Livakovic'i oğlundan bile çok gördüğünü ifade etti.

Spor 15 Şubat 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Sandro Zufic Türkiye'de ilk açıklamasını yaptı.

Fenerbahçe’nin bu sezon tartışma konusu olan oyuncularından biri kaleci Dominik Livakovic. Oyuncu ceza alanı dışından yapılan şutlarda kalesinde gördüğü gollerle gündem oldu. Özellikle Kadıköy’de puan kaybedilen son iki karşılaşmada Samsunsporlu Emre Kılınç ve Alanyasporlu Augusto’nun attığı goller çok tartışıldı. Kaleci departmanında yeniliğe gitmeyi düşünen Fenerbahçe Sandro Zufic’le anlaştı ve Zufic Fenerbahçe’nin yeni kaleci antrenörü olarak göreve başladı.

Zufic Türkiye’deki ilk açıklamasını Milliyet’e yaptı. Deneyimli antrenör geçen yaz Fenerbahçe’nin uzun süre peşinden koşup kadrosuna kattığı Livakovic için “Onun milli takıma neler kattığını kelimelerle anlatmak zor. O büyük işler yapan bir kaleci. Dünya Kupası’nda bunu kanıtladığı için çok mutluyum. Livakovic’in müthiş tepkisel yetenekleri var. Kendisine güvenilebileceğini kanıtladı. Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Ligi’nde de bunları gösterdi” dedi.

Fenerbahçe, THY ve Eczacıbaşı son dörde uçtuFenerbahçe, THY ve Eczacıbaşı son dörde uçtu

Deneyimli isim Livakovic’le olan ilişkisi hakkında “Kaleci antrenörü olarak en çok zamanı onunla geçiriyorum. Sadece futbol değil her şeyi konuşuyoruz. Doğrusunu söylemek gerekirse oğlumdan çok onunla vakit geçiriyorum. Livakovic’le ilişki için sadece antrenör ve kaleci ilişkisi değil arkadaşlık diyebilirim” dedi.

29 yaşındaki Hırvat kaleci bu sezon Fenerbahçe formasıyla 32 maça çıktı ve 34 gol yedi. Livakovic bu 32 maçın 14’ünde kalesini rakip golcülere kapamayı başardı.

Ryan Kent Fenerbahçe'de sezonu kapattıRyan Kent Fenerbahçe’de sezonu kapattı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.