Schumacher’in kol saati koleksiyonu 4.1 milyon euroya alıcı buldu

2013'te geçirdiği kazadan beri komada olan ve bakım masrafları milyon dolarları bulan yedi kez dünya şampiyonu Formula 1 pilotu Michael Schumacher'in kol saatleri açık artırmaya çıktı. Schumi'ye ait sekiz saat toplam 4.1 milyon euroya satıldı.

Spor 16 Mayıs 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Schumi'ye Jean Todt tarafından hediye edilen saatler de satıldı.

29 Aralık 2013 tarihinde Fransa’da kayak yaparken kaza yapıp komaya giren ve o günden beri yatağa bağlı durumda olan Formula 1 efsanesi Michael Schumacher’in saat koleksiyonundan sekiz parça açık artırmaya çıktı. Schumacher ailesinin bu satışı Michael’ın bakım masraflarını karşılamak için yaptığı düşünülüyor.

En pahalı saat Jean Todt’un hediyesi

Todt’un Schumi’ye hediyesi F.P. Journe marka özel tasarım kol saati.

İsviçre’nin Cenevre kentinde düzenlenen müzayedede Schumi’nin sekiz saati toplam 4.1 milyon dolar bedelle yeni sahiplerini buldu. Sekiz parçalık koleksiyonun en pahalı parçası ise 1.6 milyon dolara satıldı. Bu saat Schumi’ye Ferrari’de birlikte çalıştığı takım patronu Jean Todt tarafından hediye edilen ve yedi kez dünya şampiyonu oluşunu sembolize eden bir saatti. Koleksiyonun en değerli ikinci parçası da Alman pilota yine Todt tarafından armağan edilen bir başka saat oldu. Ferrari’nin şahlanan at sembolünü içeren özel tasarım bu saat de 460 bin dolardan satıldı.

Formula 1'de taşlar yerinden oynuyor: Red Bull, Newey'in ayrılığını duyurduFormula 1’de taşlar yerinden oynuyor: Red Bull, Newey’in ayrılığını duyurdu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.