Sen misin Hande Baladın’ı tehdit eden!

Milli voleybolcu Hande Baladın’ı yüzüne asit atma ile tehdit eden sanık için iddianamede düzenlendi. Zanlının 2 ila 5 yıl arasında ceza alması talep edildi.

Spor 12 Ağustos 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Hande Baladın'ı tehdit eden kişi hakkında Eczacıbaşı da şikayet dilekçesi yazdı.

Eczacıbaşı ve Filenin Sultanları’nın oyuncusu Hande Baladın’ı yüzüne asit atmakla tehdit eden Mustafa N.’ye istenen ceza belli oldu. Voleybolcuyu tehdit ettiğini kabul eden sanık için hazırlanan iddianamede 2 ila 5 yıl hapis cezası istendi. Hande Baladın’ın hayatını kabusa çeviren Mustafa N. isimli zanlı sosyal medyadan üzerinden voleybolcuya “Orman yoluna yatar, spor kulübüne giderken arabanı tararım. Yüzüne asit atacağım” diyerek defalarca tehdit etti. Voleybolcu, aldığı tehditlerin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. 25 yaşındaki voleybolcu aldığı tehditler için “Can güvenliğim yok. Sistematik bir şekilde mesaj atıyor. Korkuyorum” dedi.

Voleybola ‘Yeşil kart’ geldiVoleybola ‘Yeşil kart’ geldi

Hande Baladın’ı tehdit ettiği belirlenen Mustafa N., Bakırköy’de yakalanarak gözaltına alındı. Yakalanmasının ardından sorgulanan Mustafa N. “Sosyal medya hesabıma düşen reklamlarda firmanın yüzü olan Hande Baladın isimli şahsı gördüm. Kendisine ulaşmaya çalışıp reklamları engellemek istedim. Bu süreçte kendisine duygusal bir yakınlık hissetmeye başladım” diyerek hakkındaki tehdit suçlamalarını kabul etti. Mustafa N.’nin sorgulanması sırasında şunları da söylediği belirtildi: ”Kızım dedim, orman yoluna yatarım, spor kulübüne giderken arabanı tararım. Benden şikayetçi olmadı. Benden korkmadı. Ben buna alenen devamlı tehdit, taciz aklınıza gelebilecek ne varsa uyguladım. Fakat saf aşık gibi göründüm kendisine. Sanki bana her şeyi yaptırabilecek bir insanmış gibi. Bu da bundan nemalandı… Ben bu kıza diyorum ki senin yüzüne asit atacağım bundan dahi korkmuyor. Bu kızdan intikam almadan bana ölüm yok.”

Hande Baladın’ın sosyal medya tacizcisi yakalandıHande Baladın’ın sosyal medya tacizcisi yakalandı

Zanlı bu ifadesinin ardından tutuklanarak cezaevine konuldu. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde kaydı bulunan sanığın aynı hastanede teknik personel olarak çalıştığı da öğrenildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.