Şenol Güneş Talisca ateşini yaktı

Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş basın mensuplarına çarpıcı açıklamalarda bulundu. Güneş, Anderson Talisca’yla görüntülü konuştuğunu, Brezilyalı oyuncunun Türkiye’yi özlediğini ve orta yol bulunması halinde geri dönmek istediğini açıkladı.

Spor 8 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Talisca ateşini bizzat Güneş yaktı.

Beşiktaş’ın deneyimli çalıştırıcısı Şenol Güneş, transfer gündemine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Nevzat Demir Tesisleri’nde basının karşısına geçen Güneş, adeta Talisca ateşini yaktı.

Güneş “Talisca’yla ben de konuştum. O da gelmek istediğini ve özlediğini söyledi ama iş ekonomiye geldiğinde 10 milyondan aşağı değil. ‘Orta yol bulalım gelmek istiyorum’, bunları söyledi. İstek başka bir şey gerçekler başka bir şey. Bu bütçeyi verdiğiniz zaman karşılanmadığında sorun olur. Diğer takımların aldığı transferlere saygı duyuyorum. Biz elimizdekinin en iyisini yapmaya çalışacağız.” dedi.

Deneyimli isim transfer dönemindeki hareketsizlik nedeniyle yönetimi eleştiren taraftara sakin olma çağrısı yaptı. Güneş “Kulüp başkanını yaralayarak değişiklik istemek bana mantıksız geliyor. Bu işi çözmez. O zaman kongre olacak demektir. Hedefimiz takımı başarılı kılmak. Kongre olsa bu takım yine oynayacak. Eleştiriler bir süre sonra bana gelecek, onun da farkındayım. Beşiktaş taraftarının sakin olması gerekiyor. Şu anda hiçbir şey bitmedi. İşler daha iyi olsun diye yol göstermeye ‘evet’ diyoruz. Bunu spekülasyon yapıp takım üzerinden başkana getirmek doğru değil. Bu kulübün başkanı her şeyi. Ben de oyuncular da taraftarlar da destek olmak durumundayız. Sürekli eksi şeyler söylemek doğru değil. Başkan başarısız olmak istemez. Başkan da taraftar. Daha iyisi için para harcanacak” dedi.

Ceyhun Kazancı: Yaz ligi var, şov ligiCeyhun Kazancı: Yaz ligi var, şov ligi

Güneş kulübün bütçesine uygun transferler yapılacağını vurguladı. Teknik direktör, “Transferi eksik yapmışsak, yapmamışsak bizle konuşacak bir şey yok demektir. Yapanları konuşun, rakamlar nedir biz de öğrenelim. Belki o yoldan gideriz. Diğer takımların medya mensupları da bizi konuşuyor.” diyerek mesaj verdi.

Gündemdeki isimlerden Alex Oxlade Chamberlain ile de görüştüğünü söyleyen Güneş “Birkaç gün önce ben de görüştüm. Ondan sonraki gelişmeleri bilmiyorum, bekliyoruz. Başka oyuncularla da görüşmeler var. Bazen oyuncular kendileri değerlendirme yapıp gelip gelmeyecekleri değişebiliyor. Biz de ona göre alternatiflere bakıyoruz. O yüzden gecikmeler yaşanabiliyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Oyuncularının oynanan maçlarda oyun disiplinine bağlı olmasının kendisini sevindirdiğini belirten Güneş “Amartey tam hazır değildi. Rebic idmana çıkmasına rağmen bireysel çalıştığı için sıkıntısı var. En hazır Onana, onu da ben oynatmıyorum. Bir stoper daha almamız gerekir, Afrikalı olmasa çok daha iyi ama bazen ona mecbur kalıyoruz. Ekonomisi, idari ve teknik yapısı bize uymak durumunda. Orta saha ve ileriye de oyuncu alacağız. Başkan elinden gelen gayreti gösteriyor. Bütün yükü başkana vermeyelim. Takımın havasında olumsuz durum yok, transfere bağlı sıkıntılarımız var.” şeklinde konuştu.

Çanlar Beşiktaş için çalıyor! UEFA inceleme başlattıÇanlar Beşiktaş için çalıyor! UEFA inceleme başlattı

Güneş Cenk Tosun ve Ante Rebic’in oynamaya hazır olmadığını söyledi. Ayrıca Rachid Ghezzal’ın bir hafta içinde idmanlara başlayacağını belirtti. Deneyimli isim transferdeki hedefleri “Acil olarak hücuma dönük orta sahanın zenginlik olacağını düşünüyoruz. Bir de kenar oyuncusunun öncelik olduğunu düşünüyoruz. Bir de stoper olsun diye planlıyoruz. Montero ve Hasic’le ilgili gitmelerini düşündüğümü söyledim. Bu maçta ihtiyaç duyabilirim, şu an bilemem. Duruma göre değerlendireceğiz. Türk oyuncu veya mavi kartlı oyuncu da düşünüyoruz. Bakhtiyor Zaynutdinov sol açık, sol bek, orta saha, stoper oynayabilir. Normalde böyle oyuncudan şüphe etmek lazım ama biz etmiyoruz, güveniyoruz.” sözleriyle açıkladı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.