Şenol Güneş: Önce yapılanma sonra yabancı sayısı

Şenol Güneş, gündemi uzun süre meşgul eden ancak son olarak gelecek sezon da aynı şekilde kalmasına karar verilen yabancı kuralıyla alakalı açıklamalarda bulundu.

Spor 14 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Güneş, yabancı kuralı için şartlarını dile getirdi.

Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş, takımının Sabah FK ile karşılaştığı dostluk maçı öncesinde Azerbaycan basınına açıklamalarda bulundu. Güneş, son olarak milli takımı çalıştırırken geldiğini belirttiği Azerbaycan’da birçok şeyin değiştiğini ve geliştiğini vurguladı.

Yıldızlar 56 yıl önce Türkiye'de böyle parladıYıldızlar 56 yıl önce Türkiye’de böyle parladı

Güneş, son dönemde gündemi fazlasıyla meşgul eden ve son olarak olduğu gibi devam edeceği açıklanan yabancı kuralıyla alakalı değerlendirmelerde bulundu. Deneyimli çalıştırıcı şunları söyledi: “Yabancı oyuncuya tamamen karşı değilim. Yabancı sayısını belirlemeden önce yapılanmaya gidilmeli. Beş yıllık plan olursa on bir tane oyuncuyla başlayalım, beş sene sonra yediye inelim. Alınan yabancı oyuncuları sahada oynatalım. Formda bir yabancı oyuncum var, diyorum ki ‘Seni oynatamam çünkü sen statüye uygun değilsin’ böyle şey olmaz. Beş sene içinde kadro sayısını sınırlayalım, geri kalan oyuncuları U-19 takımına gönderelim, oraya yaşı uygun olursa yabancı da getirebilirsin. Böylece beş yılda bir havuz oluşturmuş oluruz. Sistem oturduğunda yabancı sayısını serbest bırakırsın. Şu an olmayan şeyi serbest bıraksan ne olur, bırakmasan ne olur?”

Güneş, yabancı sınırlamasına tamamen karşı değil.

Altyapının uzun vadeli bir iş olduğuna değinen Güneş burada güçlü bir organizasyonun olması gerektiğine dikkat çekti. Güneş, lig yarışındaki hedeflerini ise şu sözlerle açıkladı: “Geçen sene Avrupa’da olamadık, önümüzdeki sezon Avrupa’da yer almak istiyoruz. Beşiktaş camiasıyla bütünleştiğim için burada çalışıyorum.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.