Şenol Güneş’ten transfer gündemiyle ilgili sorulara yanıt: Saiss, Amartey, Lyanco, Quaresma…

Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş fazlasıyla yoğun olan transfer gündemiyle alakalı açıklamalarda bulunurken birçok isim hakkında yorum yaptı.

Spor 14 Temmuz 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Şenol Güneş transfer gündemini değerlendirdi ve birçok isimle ilgili açıklamalarda bulundu.

Şenol Güneş, Beşiktaş’ın transfer gündemiyle alakalı soruları yanıtladı. Taraftarın bilhassa sosyal medya üzerinden tepki gösterdiği ve yönetimi eleştirdiği transferlerin gecikmesi konusunda da açıklamalarda bulunan Güneş, “Transfer olmayabilir olması için uğraşacaksın. Kulüp elinden geleni yapıyor. Geç kalmalar olur. 2 oyuncu halledilmesi gerekiyordu. Ben, Ceyhun Bey, kim olursa olsun herkes bunun için uğraştı ama bunda başarılı olamadık” şeklinde konuştu.

Saiss konusu

Güneş, Roman Saiss’in durumuyla ilgili sitemkar ifadeler kullanırken “Kendi oyuncumuzun bir tanesi kendi takımında idmana çıkamıyor. Sakatlığım var diyor, gitmek istiyor. Gitmek istiyorsa bedeli belli. Defansta en güvenilir oyuncum Saiss. Zaten onu oynattım. Oynuyordu, ‘ayağım ağrıdı 2-3 gün dinleneyim’ dedi. Tamam dedik. İyi oyuncu kalmasını istiyorum ama oynamaması sorun. Oynamasına engel bir durum yok. Kulübü mağdur etmesin. Montero her an gidebilecek bir isim ama burada özveriyle çalışıyor. Montero’da bunu biliyor ama çalışmaya devam ediyor. Montero böyle çalışırken ihtiyacı olan adam ‘gideceğim’ diyorsa bu aykırı” şeklinde konuştu.

Saiss’in gitmek istemesiyle alakalı sitemli açıklama.

“Redmond gelmezse bir şey demem”

Nathan Redmond hakkında konuşan Güneş “Gelmezse hiçbir şey demem. Bizden gittiği anda gitti diye düşünüyorum. Başka kulüple pazarlık yapmıştır diye düşünüyorum. ‘Ben haber vereceğim’ diyor. Geldiği zaman da bu sefer eskisi gibi vermeyeceğim. 1 veriyorsam 500 veririm. Redmond’ın yokluğunda Beşiktaş yok muydu?” ifadelerini kullandı. Güneş, Rachid Ghezzal’in idmanlarda kendisini zorladığını ve bunun kendileri için iyi bir şey olduğunu, ona gelecek sezon fazlasıyla ihtiyaç duyacaklarını belirtti.

Amartey transferiyle ilgili bilgi veren Güneş “Amartey’i hem orta saha hem 6 numara olarak düşünüyoru. Hem Gana milli takım oyuncusu hem de gelmek istediğini ifade etti. Bizim tercihimiz de ondan yana oldu” dedi.

Hukuk bilgisiyle Beşiktaş'a golleriyle Fenerbahçe'ye geldi: Umut NayirHukuk bilgisiyle Beşiktaş’a golleriyle Fenerbahçe’ye geldi: Umut Nayir

“Lyanco bedava olsa hiç düşünmem”

Beşiktaş’la transfer dedikodularında ismi geçen bir diğer oyuncuysa Lyanco. Lyanco hakkındaki fikirlerini de dile getiren deneyimli çalıştırıcı “Lyanco, Onana, Ortega hepsine bakıyoruz. Geçen sene 23 yaşında bir çocuk vardı alamamıştık, şimdi pazarlıkla alabilirsek istiyoruz. Lyanco’yu da almak istiyoruz. Lyanco bedava olsa hiç düşünmem. Bana da sormasınlar, alsınlar. Kafama yatıyorsa bu oyuncunun alınmasını tavsiye ederim. Kendime göre değil takıma göre oyuncu alıyorum, takımda oynasın istiyorum. Alırsak başka şeyler konuşabiliriz. Hücuma dönük Gedson ve Salih’in yanına birini veya 2’li ya da 4’lü orta sahada santrfora yakın gole giden bir oyuncu düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Şenol Güneş Lyanco fikrine açık.

Halil Dervişoğlu son dönemde ismi Beşiktaş’la anılan futbolculardan biriydi. Bonservisi Premier Lig ekiplerinden Brentford’da olan oyuncunun transfer süreci uzamış ve pazarlıklar çıkmaza girmişti. Güneş “Halil Dervişoğlu kulübüne Beşiktaş ismini kullanıp arkasından gelip bizle pazarlık yaparsa olmaz. Bu şekilde güvenim sarsılır. Güvenim sarsılırsa da soğuk bakarım” diyerek transfere kırmızı ışık yaktığını belli etti.

“Quaresma gelsin ama oynayamaz”

Geçtiğimiz haftalarda “Beşiktaş isterse seve seve dönerim” şeklinde açıklama yapan Ricardo Quaresma hakkında da konuşan deneyimli çalıştırıcı “Quaresma’nın gelmesini isterim, ben de onu seviyorum. Alırım, gelsin ama oyuncu olarak oynayamaz. Eski hali yok. Quaresma’nın jübile yapmasını isterim, veda etsin. Gökhan İnler var mesela. Onu da isterim. O da iyi Beşiktaşlı. Napoli’de oynarken de Beşiktaşlıydı. İyi niyetli bir şey yapılsın kulübün bunlara kapalı olacağını düşünmüyorum” dedi.

Güneş’in Quaresma ile ilgili görüşü net.

Güneş, Burak Yılmaz’ın bir sene boyunca bulunduğu görevi yapacağını ve ardından kendini değerlendireceğini belirtti. Tecrübeli isim, Gökhan İnler’in de ileride sportif direktör veya teknik direktör olabileceğini ve bu vizyona sahip olduğunu vurguladı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.