Seyirci tahsisli Cumhurbaşkanlığı Kupası Anadolu Efes’in: Nefes kesen son

Anadolu Efes, Fenerbahçe'yi 83-82 mağlup ederek Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın sahibi oldu. Basketbol Gelişim Merkezi'nin açılış maçı için bilet satılmazken salona davetiye yollanan seyirciler alındı.

Spor 29 Eylül 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Anadolu Efes Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın sahibi.

37’nci Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası maçı Abdi İpekçi Salonu yerine yapılan Basketbol Gelişim Merkezi’nin de açılış maçıydı. Maça Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da gelecekti. Ancak karşılaşma için bir türlü bilet satışı yapılmadı. Sosyal medyadan taraftarlar takımların ve federasyonun resmi sayfalarının paylaşımlarının altında duruma isyan ederken bilet satışı olup olmayacağıyla alakalı olarak ne kulüplerden ne federasyondan açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla açılış töreninde Cumhurbaşkanı Danışmanı ve TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu açıklamalarda bulunuyordu. Bilet satılmayan maç için tribünler bir saat kala dolmaya başlamıştı. Bir potanın arkasının tamamıyla kırmızı Türk bayrağı tişörtlü taraftarlarla kaplı olması dikkat çekiyordu. Maça yakın saatlerde davetiye ya da bilet gönderilen kişilere mesajlar gittiği ve maça davet edildikleri ortaya çıktı. Bu davetiye ve biletlerin vakıflar aracılığıyla seyircilerle buluşturulduğu anlaşıldı.

İşte davetiye alan bir “izleyici adayı”na giden sms.

10 bin kişilik salonda davetiyeler ve sipariş biletlerle maça gelen tahsisli seyircilerin önündeki karşılaşma 18.00’de başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a protokolda Anadolu Grup başkanı Tuncay Özilhan ve Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç da eşlik etti. Efes’in iyi başladığı maçın ilk çeyreği 24-20 lacivert-beyazlıların üstünlüğüyle bitti. İkinci çeyrekte Bonzie Colson, Nicolo Melli ve Wade Baldwin’in etkili oyunlarıyla skor üstünlüğünü eline sarı-lacivertli takım 20 dakikalık kısmı 43-39 önde bitirdi.

Üçüncü çeyrekte Efes dış şutlarla fark yarattı. Sarunas Jasikevicius’un üç kısalı formülü Fenerbahçe için işe yaramadı. Son 10 dakikaya 64-57’lik Efes üstünlüğüyle girildi. Son çeyrekte Fenerbahçe serbest atış çizgisine sık giderek farkı azalttı ve hatta öne geçti. Ancak Elijah Bryant olağanüstü performans sergilediği karşılaşmada takımını önde tuttu. Efes son 11 saniye kala 83-82 önde ve topun sahibiydi. Ancak topu kaybettiler. Fenerbahçe’de de Scottie Wilbekin topu oyuna sokarken büyük bir hata yaptı ve Rodrigue Beaubois topu çaldı. Elijah Bryant’a faul yapıldı. Bryant 4.1 saniye kala çizgiye gitti.

Bryant ikide sıfır yaptı, ancak Ercan Osmani hücum ribauntunu aldı ve maça noktayı koydu. Efes üst üste dört toplamda 14. kez Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı müzesine götürdü. Tomislav Mijatovic baş antrenörlük kariyerinin ilk kupasını kazandı.

Maçın en değerli oyuncusu 21 sayı, sekiz ribaunt, beş asistle oynayan Elijah Bryant oldu. Efes’te Oturu 16 Ercan 13 sayı buldu. Fenerbahçe’de Nigel Hayes 20, Bonzie Colson 19 sayı attı. Anadolu Efes’te Shane Larkin lig lisansı henüz çıkarılmadığı için maçta forma giymedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.